separateurOptionHaut Zoeken
separateurOptionHaut Français Anglais Allemand Néerlandais separateurOptionHaut separateurOptionHaut separateurOptionHaut Vergroot de lettergrootte Daling lettergroottec separateurOptionHaut separateurOptionHaut

Site officiel du tourisme en Champagne-Ardenne -

Patrimoine UNESCO, villes d’art et d’histoire, remontez le temps en Champagne-Ardenne.

Het hele weekend

Contenu

Geschiedenis & Erfgoed

Reims, de Stad waar de Franse Koningen werden gekroond. Sedan met haar indrukwekkende kasteel.

Langres, de versterkte citadel, omringd door vestingmuren. Troyes, hoofdstad van het breiwerk en historische etappe van de Champagnebeurzen.

De plekjes en monumenten van de Champagne-Ardenne getuigen van het rijke verleden van de streek en vertellen haar geschiedenis. Invasies, culturele stromingen, handelsverkeer … van al deze invloeden heeft de streek de beste elementen weten te behouden.

De talrijke musea voeren u terug naar de vervlogen tijden die enkele van de belangrijkste pagina’s uit de Geschiedenis van Frankrijk en Europa hebben beschreven.

Motortochten

Champagne-Ardenne is een streek die zich uitstekend per motor laat verkennen: hier vindt u een selectie tochten, gemaakt door en voor motorrijders. Al rijdend ontvouwen zich langs de route de mooiste vergezichten, en tussen de haarspelden door ontdekt u verrassende toeristische plekken en plaatsen voor een stop. Beschrijvingen, routeschema’s en GPS-gegevens kunt u gratis downloaden. meer informatie

 

 

Eglise de Châtillon-sur-Broué (photo M Keyl)Route der Vakwerkkerken

Trek er op uit om met een voor Frankrijk unieke verzameling bouwwerken, die van eind XVde tot aan de XVIIIde eeuw geheel in vakwerk werden opgetrokken, kennis te maken.
ik volg deze route

 

 

Cathédrale de Reims (photo M Joly)Kathedraal van Reims

De Notre Dame Kathedraal te Reims is een monument in de Champagne-Ardenne die u absoluut gezien moet hebben. Dit bouwwerk staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, is een van de middelpunten van het christendom, en de plek waar de koningen van Frankrijk in vroegere tijden werden gekroond.

Ik ontdek

 
 

 

Museum voor Moderne Kunsten in Troyes

Dit in de oude gebouwen van het bisschoppelijk paleis gehuisveste Museum voor Moderne Kunsten van Troyes biedt een collectie bijzonder gevarieerde werken met een belangrijke plaats voor de fauvisten. Ook hangen hier doeken van Derain en Braque. 

Ik bezoek

Een collectie van meer dan 2000 werken
 

 

Cristalleries Royales in Bayel

Deze sinds 1666 door de Venetiaanse meesterglasblazer Jean-Baptiste MAZZOLAY geïnstalleerde kristalwerken, de Cristalleries de Bayel, doen hun bedrevenheden nog altijd voortduren. Een uniek product voor deze streek, dat in de loop der eeuwen telkens aan de verschillende artistieke stromingen werd aangepast.
ik ben hierin geïnteresseerd

 
 

In het spoor van Generaal De Gaulle

In 1946 gaat Generaal de Gaulle in la Boisserie in Colombey-les-Deux Eglises wonen. Het is vandaag de dag mogelijk deze woning, maar ook het aan hem gewijde gedenkteken, te bezoeken. Een unieke plek waar het leven van Generaal de Gaulle en de geschiedenis van de 20ste eeuw worden verteld.Ik ga op pad
 

Het Mémorial Generaal de Gaulle
 

 

Menu du pied de page