Zie foto's (7)

CHÂTEAU DU GRAND JARDIN, COTÉ JARDINS

Park en tuin in Joinville
  • De renaissancetuinen geven het kasteel weer zijn vroegere kader. Langs het kasteel zijn diverse elementen te herkennen uit de renaissancetuin: borders in vakken met lofwerk en buxustopiari, een groen doolhof, een prieel, een grote boomgaard met meer dan 364 oude fruitsoorten, een vak met geneeskrachtige planten en een vak met snijbloemen. Op de resterende zestig procent van het landgoed is in de tweede helft van de 19e eeuw een pittoreske park aangelegd met wandelpaden.

    Dit park is het...
    De renaissancetuinen geven het kasteel weer zijn vroegere kader. Langs het kasteel zijn diverse elementen te herkennen uit de renaissancetuin: borders in vakken met lofwerk en buxustopiari, een groen doolhof, een prieel, een grote boomgaard met meer dan 364 oude fruitsoorten, een vak met geneeskrachtige planten en een vak met snijbloemen. Op de resterende zestig procent van het landgoed is in de tweede helft van de 19e eeuw een pittoreske park aangelegd met wandelpaden.

    Dit park is het tegenovergestelde van de ingerichte renaissancetuin en geeft een beeld van een beheerste natuur: kronkelpaden, groepjes zeldzame boomsoorten (gingko biloba, mammoetboom, Amerikaanse tulpenboom), een waterplas en Engelse rivier.
    Gietijzeren beelden staan door het hele park, geïnspireerd op modellen uit de 19e eeuw en hedendaagse werken. Een collectie van 153 door de CCVS goedgekeurde buksboomsoorten langs de paden in het park.