LE SAFRAN DE LA VALLÉE DE L'AUJON

in Arc-en-Barrois
  • Saffraan, ofwel het 'rode goud', is een zeldzame specerij die kleur en een verfijnde smaak geeft aan gerechten. Saffraan komt uit een blauwe bloem, de crocus sativus, en wordt geoogst in de herfst.

    Dit ontluikende blauwe bloempje wordt met de hand geplukt. Uit elke bloem worden de stampertjes met de drie stempels voorzichtig verwijderd en gedroogd op een draadzeef.
    De oogst van één ochtend wordt in vier à vijf uur door veel mensenhanden verwerkt, één persoon verwerkt gemiddeld 450 stampers per uur. Tussen 150 en 200 bloemen zijn nodig voor 1 gram saffraan, ofwel minstens 150.000 bloemen voor 1 kilo. Dit verklaart waarom saffraan zo duur is.

    De saffraan wordt verspreid over draadzeven. Na enkele uren drogen op afnemende temperatuur (een doorslaggevende etappe die de kwaliteit van de saffraan bepaalt) gaat de saffraan in potten en twee maanden later de verkoop in.

    Saffraan is tussen drie en vijf jaar houdbaar. De milde smaak van saffraan verhoogt de kwaliteit van zowel zoete als hartige gerechten en streelt de smaakpapillen met ongekende maar milde kracht.
Diensten
  • Du 22 november 2017 au 22 november 2017
Beoordeling toevoegen

Schrijf uw beoordeling over Le Safran De La Vallée De L'aujon :

  • Verschrikkelijk
  • Slecht
  • Gemiddelde
  • Goed
  • Uitstekend
Er zijn nog geen reacties op Le Safran De La Vallée De L'aujon, schrijf als eerste een verlaten !