Zie foto's (3)

LES 4 LACS DU PAYS DE LANGRES

Vissen in Langres
 • Zo'n honderd jaar geleden werden er in het landschap rond Langres vier meren alias waterreservoirs aangelegd voor de watervoorziening van het Marne-Saônekanaal. Een bezoek aan deze vier parels mag niet ontbreken in een vakantie in de buurt van Langres, vanwege de talloze recreatiemogelijkheden aan en op het water. Een aantal activiteiten: zwemmen, zeilen, watersporten, vissen, wandelen en fietsen...

  Lac de la Liez
  Een meer van 290 hectaren en het enige meer dat u vanaf de stadsmuren van...
  Zo'n honderd jaar geleden werden er in het landschap rond Langres vier meren alias waterreservoirs aangelegd voor de watervoorziening van het Marne-Saônekanaal. Een bezoek aan deze vier parels mag niet ontbreken in een vakantie in de buurt van Langres, vanwege de talloze recreatiemogelijkheden aan en op het water. Een aantal activiteiten: zwemmen, zeilen, watersporten, vissen, wandelen en fietsen...

  Lac de la Liez
  Een meer van 290 hectaren en het enige meer dat u vanaf de stadsmuren van Langres kunt waarnemen. De stuwdam van 460 meter lang en 16 meter hoog was klaar in 1888. Op dit meer kunt u talloze activiteiten beoefenen vanuit een watersportcentrum met diverse services.

  Lac de Charmes
  Het Lac de Charmes heeft een wateroppervlakte van 197 hectaren en een dijk van 362 meter lang en 17 meter hoog. Het meer was af in 1906 en is bekend bij vissers. U vist hier op snoekbaars, snoek, karper en ook meerval.
  Verder zijn er mogelijkheden om te zwemmen, waterfietsen, kanovaren, roeien of varen in fluisterbootjes.

  Lac de la Mouche
  Dit meer wordt tegengehouden door een stuwdam van 410 meter lang die tussen 1881 en 1890 gebouwd werd in de vorm van een semi-viaduct. De tocht van 7 kilometer rond dit meer van 94 hectaren is zo gelopen of gefietst op de mountainbike. De weerkaatsing van de dorpen Saint-Cierges en Perrancy en de bossen in het water is prachtig.

  Lac de la Vingeanne
  Als het meer helemaal vol is, heeft het Lac de la Vingeanne een oppervlakte van 199 hectaren. Dit meer uit 1906 heeft de langste dijk van de vier meren. Een favoriete plek voor vogelaars die hier de trekvogels observeren en kennismaken met de vogelsoorten die hier verblijven via een vogelpad en een uitkijkpost. Gezinnen vinden het nodige vermaak aan het strand en bij het recreatiecentrum.