Zie foto's (2)
haute marne saint dizier expo carthage 2019.

CARTHAGE, CITE ROMAINE EN AFRIQUE DU NORD

in Saint-Dizier
  • Aan het hoofd van een maritiem rijk versloeg rivaal Rome, verwoest door de Romeinen na hun overwinning in 146 voor Christus en de hoofdstad van de Romeinse provincie Afrika, bleef de stad Carthage fascineren in heel van zijn bewogen geschiedenis.

    De stad, herbouwd door Augustus in 29 voor Christus heeft 300.000 inwoners op zijn hoogtepunt en is een van de belangrijkste havens van het Romeinse Rijk. Het is dan versierd met belangrijke openbare monumenten (forum, amfitheater) en...
    Aan het hoofd van een maritiem rijk versloeg rivaal Rome, verwoest door de Romeinen na hun overwinning in 146 voor Christus en de hoofdstad van de Romeinse provincie Afrika, bleef de stad Carthage fascineren in heel van zijn bewogen geschiedenis.

    De stad, herbouwd door Augustus in 29 voor Christus heeft 300.000 inwoners op zijn hoogtepunt en is een van de belangrijkste havens van het Romeinse Rijk. Het is dan versierd met belangrijke openbare monumenten (forum, amfitheater) en paleizen.

    Het museum van Saint-Dizier heeft een opmerkelijke verzameling werken van deze site. Deze, sculpturen, mozaïeken, keramiek, kunnen de rijkdom en kracht van deze stad oproepen door zijn urbanisme, zijn grote monumenten van zijn economische rol ...