langres 52 exposition girault de prangey 2020.

EXPOSITION : MILLE ET UN ORIENTS - LES GRANDS VOYAGES DE GIRAULT DE PRANGEY

in Langres
 • Meer dan 20 jaar na zijn laatste openbare presentatie in Frankrijk wordt de Haut-Marne-kunstenaar Joseph Philibert Girault de Prangey door de musea van Langres geëerd met een nieuwe tentoonstelling.

  Een estheet, archeoloog, ontwerper, fotograaf en kunstredacteur, Girault de Prangey was ook een geweldige reiziger, die het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten verkende op twee geweldige reizen. Tekeningen, aquarellen, gouaches en daguerreotypieën getuigen van de grote monumenten en...
  Meer dan 20 jaar na zijn laatste openbare presentatie in Frankrijk wordt de Haut-Marne-kunstenaar Joseph Philibert Girault de Prangey door de musea van Langres geëerd met een nieuwe tentoonstelling.

  Een estheet, archeoloog, ontwerper, fotograaf en kunstredacteur, Girault de Prangey was ook een geweldige reiziger, die het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten verkende op twee geweldige reizen. Tekeningen, aquarellen, gouaches en daguerreotypieën getuigen van de grote monumenten en landschappen van de doorkruiste landen.

  Deze documenten worden gebruikt om minutieuze litho's te bewerken die zijn verzameld in kostbare werken die oude, christelijke en Arabische monumenten van het Middellandse-Zeegebied beschrijven. Tijdens het tweede deel van zijn leven trok Girault de Prangey zich terug in zijn villa des Tuaires, in de buurt van Langres, een klein persoonlijk paradijs tussen een exotische tuin, kassen en een neo-oosterse villa. Op deze zeer unieke plek zet hij zijn droom van het Oosten op een andere manier voort.

  In de tentoonstelling komen alle aspecten van het drukke leven en werk van deze man met duizend curiosa aan bod. Verworven in de afgelopen tien jaar, worden ongepubliceerde aquarellen en tekeningen onthuld. Uitzonderlijke leningen maken ze af. Deze tentoonstelling heeft tot doel de perceptie van de kunstenaar en zijn werk te vernieuwen.