Zie foto's (2)
chateauvillain 52 maison laurentine exposition 2020 voluptes.

EXPOSITION : VOLUPTES

in Châteauvillain
 • Expositie in het centrum voor discrete kunst: dialoogruimtes openen.

  Sinds de oprichting in 2009 probeert Maison Laurentine de gespreksmethoden tussen de bewoners van het gebied (degenen die daar wonen en de belangrijkste rijkdom vormen) te vermenigvuldigen, de kunstenaars uitgenodigd om hun visie op de wereld te delen, de bezoekers die komen om de evenementen en deelnemen aan activiteiten. De relaties tussen deze drie entiteiten vormen het hart en de bestaansreden van onze inzet voor de...
  Expositie in het centrum voor discrete kunst: dialoogruimtes openen.

  Sinds de oprichting in 2009 probeert Maison Laurentine de gespreksmethoden tussen de bewoners van het gebied (degenen die daar wonen en de belangrijkste rijkdom vormen) te vermenigvuldigen, de kunstenaars uitgenodigd om hun visie op de wereld te delen, de bezoekers die komen om de evenementen en deelnemen aan activiteiten. De relaties tussen deze drie entiteiten vormen het hart en de bestaansreden van onze inzet voor de territoriale ontwikkeling van Zuid-Haute-Marne..

  Door in 2020 een nieuw hoofdstuk met de titel "wulpsheid" te openen, waarin de sociale kwestie de toegangssleutel zal zijn om de komende wereld te begrijpen, zullen we proberen te laten zien waarom en hoe het mogelijk en noodzakelijk is om de natuurlijke volgorde van dingen, zodat er inderdaad iets anders verschijnt.

  Een pantheon van denkbeeldige, kwaadaardige, onverschillige of weldadige goden. Dit Pantheon is een voorwendsel om te praten over actuele gebeurtenissen in de wereld door het potentieel van echte of verzonnen mythen te gebruiken om de verschillende aspecten van hedendaagse mutaties op te roepen.

  Vanaf de lente zullen discrete gesprekken en meditaties met deze goden 12 wellustigheden oproepen:
  - het plezier van liefhebben,
  - het plezier van vallen,
  - het plezier van Narcissus,
  - het plezier van vechten,
  - het plezier van verlangen,
  - enz ...
  in de zomertentoonstelling zullen deze genoegens de toegangsdeuren vormen: aan elk van deze genoegens zal een of meer werken van kunstenaars worden verbonden, van hier of elders.

  Deze genoegens zijn het voorwendsel dat is gekozen om de vragen van affecten, emoties, kloven, onstuimigheid, verblinding aan te pakken, die de mens van vandaag kenmerken.

  .