Zie foto's (5)
soulaucourt sur mouzon 52 jardin de sculptures patrick villas femme oie.

JARDIN DE SCULPTURES

in Soulaucourt-sur-Mouzon
 • Na oogverblindende critici en publiek, op talrijke tentoonstellingen in Frankrijk en over de hele wereld, opent de kunstenaar Patrick Villas - een grote naam in de wereld van hedendaagse dierenbeeldhouwkunst - zijn beeldentuin deze zomer voor het publiek.

  Na zijn vestiging in de Haute-Marne, tussen Neufchâteau en Vittel, toont de Belgische kunstenaar van oorsprong dat hij alles te bieden heeft: in een tuin die op een vallei uitkomt, presenteert hij een twintigtal monumentale en...
  Na oogverblindende critici en publiek, op talrijke tentoonstellingen in Frankrijk en over de hele wereld, opent de kunstenaar Patrick Villas - een grote naam in de wereld van hedendaagse dierenbeeldhouwkunst - zijn beeldentuin deze zomer voor het publiek.

  Na zijn vestiging in de Haute-Marne, tussen Neufchâteau en Vittel, toont de Belgische kunstenaar van oorsprong dat hij alles te bieden heeft: in een tuin die op een vallei uitkomt, presenteert hij een twintigtal monumentale en semi-monumentale sculpturen dieren en menselijke figuren in brons.

  Het publiek wordt ook uitgenodigd om de studio van de kunstenaar te bezoeken.

  Patrick Villas (geboren in 1961) is een internationaal gerenommeerde kunstenaar, die openbare opdrachten heeft gehad van oa het Zoölogie Museum van Antwerpen (B) en de Matmut en tentoonstellingen in de Oranjerie van de Senaat, bij de Stichting van de Mamut voor kunst en in de stad Compiègne. Sinds 1997 exposeerde hij over de hele wereld in galeries en prestigieuze salons. Hij ontving de E. Jonchère Award van de Taylor Foundation in 2014 en in 2018 publiceerde Daum France een van zijn kristalwerken
Uurroosters
Uurroosters
 • Vanaf 4 juli 2020 tot 9 augustus 2020
  * Pour l’édition de 2020, avec le soutien du Département de la Haute-Marne, le Jardin de Sculptures sera ouvert au public cet été du 4 juillet au 9 août, du vendredi au dimanche de 14h00 à 19h00 au 6, Rue Richard à 52150 Soulaucourt sur Mouzon. Village à 15 minutes de Neufchâteau et Vittel, à 45 minutes de Nancy et d’Epinal, à 1 heure de Dijon et de Troyes (6 km après la sortie 8.1 de l’A31).