JOURNEES EUROPEENNES DU PATRIMOINE A NOGENT

in Nogent

nogent 52 journees europeennes du patrimoine 2018 musee coutellerie.
 • Overal in Frankrijk ongeveer 17 000 monumenten openen hun deuren en bieden meer dan 25.000 evenementen voor de editie van Europese Open Monumentendagen.

  Bij deze gelegenheid, het Museum van Nogent bestek nodigt u uit om de permanente tentoonstelling en de twee tentoonstellingen te ontdekken.

  Tentoonstelling over Nicolas Pierre Pelletier of staalkant.
  Ciselier oh Emeritus, Nicolas Pierre Pelletier (1828-1921) is zonder twijfel een ambachtsman verdubbeld van een kunstenaar en de toelichting Dr. Bonnet "Met Pelletier, [...] elk schaar is een beeld van het leven, het staal komt tot leven zoals gemodelleerd. Een folder tentoonstelling is hij voor het eerst tijd besteed aan het Museum van het bestek Nogent.

  Tentoonstelling over professionele uitmuntendheid
  De Meilleur Ouvrier de France-wedstrijd (MOF), opgericht in 1924, heeft tot doel het handmatige werk te rehabiliteren door het belonen van knowhow, creativiteit, uitmuntendheid, respect voor traditie en het gebruik van moderne technieken door de realisatie. een meesterwerk in meer dan 50 trades gestructureerd rond 12 categorieën. Sinds de oprichting zorgt het snijbekken van Nogentais voor een groot aantal MOF in bestek (31) en chirurgische instrumenten (17). Naast de presentatie van bekroonde stukken toont de tentoonstelling de geschiedenis en bijzonderheden van deze wedstrijd, waarvan de reputatie tot ver over de grenzen van Frankrijk reikt.
 • Van 1 januari 2019 tot 31 december 2019
Rooster
Rooster
 • Vanaf 21 september 2019 tot 22 september 2019
  * Le musée sera ouvert de 10h à 12h et de 14h à 18h.