Zie foto's (2)
nogent exposition meilleur ouvrier de france mof coutellerie nogent logo medaille.

« L’EXCELLENCE PROFESSIONNELLE : LES MEILLEURS OUVRIERS DE FRANCE DU BASSIN COUTELIER NOGENTAIS »

in Nogent
  • Opgericht in 1924, is de competitie van de beste arbeiders in Frankrijk (MOF) van plan om handwerk te rehabiliteren door het belonen van knowhow, creativiteit, uitmuntendheid, respect voor tradities en het gebruik van moderne technieken door de realisatie een meesterwerk in meer dan 50 trades gestructureerd rond 12 categorieën. Meer dan 230 beroepen zijn nu vertegenwoordigd in ongeveer 17 categorieën.

    Sinds zijn oprichting neemt het snijbekken van Nogentais een groot aantal MOF's voor zijn...
    Opgericht in 1924, is de competitie van de beste arbeiders in Frankrijk (MOF) van plan om handwerk te rehabiliteren door het belonen van knowhow, creativiteit, uitmuntendheid, respect voor tradities en het gebruik van moderne technieken door de realisatie een meesterwerk in meer dan 50 trades gestructureerd rond 12 categorieën. Meer dan 230 beroepen zijn nu vertegenwoordigd in ongeveer 17 categorieën.

    Sinds zijn oprichting neemt het snijbekken van Nogentais een groot aantal MOF's voor zijn rekening in de disciplines "bestek" (31) en "chirurgische instrumenten" (17).

    Naast de presentatie van bekroonde stukken toont de tentoonstelling de geschiedenis en bijzonderheden van deze wedstrijd, waarvan de reputatie tot ver over de grenzen van Frankrijk reikt.