Zie foto's (2)
bourmont seconde division infanterie us 1917.

LA MEMOIRE RETROUVEE : LES AMERICAINS DANS LE PAYS DE BOURMONT

in Bourmont
 • Tentoonstelling „het teruggevonden geheugen: de Amerikanen in het Land van Bourmont (1917 – 1919)

  De Tweede Amerikaanse Afdeling Infanterie werd aan Bourmont op 26 oktober 1917 gecreëerd. „The Second to None“ (de tweede van persoon) is zijn valuta, een hoofd van Indiër zijn embleem. Deze Verdeling, van de Amerikaanse speciale eenheid die onder het bevel van de generaal Pershing wordt geplaatst, moest een zwaar menselijk eerbetoon betalen bij de latere gevechten, in het bijzonder aan Hout...
  Tentoonstelling „het teruggevonden geheugen: de Amerikanen in het Land van Bourmont (1917 – 1919)

  De Tweede Amerikaanse Afdeling Infanterie werd aan Bourmont op 26 oktober 1917 gecreëerd. „The Second to None“ (de tweede van persoon) is zijn valuta, een hoofd van Indiër zijn embleem. Deze Verdeling, van de Amerikaanse speciale eenheid die onder het bevel van de generaal Pershing wordt geplaatst, moest een zwaar menselijk eerbetoon betalen bij de latere gevechten, in het bijzonder aan Hout Belleau en Saint-Mihiel. Zij werd vervolgens in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog, vervolgens in de oorlog van Korea en aantal recente verrichtingstheaters verplicht.

  Het eeuwfeest van deze oprichting is de gelegenheid om van de verborgen herinneringen levendig te maken, om archieven (briefwisseling, getuigenissen), foto's, uitzonderlijke films en voorwerpen te ontdekken die het mogelijk maken om de gekruiste blikken van de Fransen en de Amerikanen op het dagelijkse leven in de stad en zijn omgeving, en betrekkingen tussen hen opnieuw samen te stellen.

  De boekjes van schetsen van Yvonne de Mahuet, van een psychologische, etnografische en artistieke kwaliteit uitzonderlijk, zijn één van de meesterstukken van deze tentoonstelling, evenals een Amerikaanse vrachtwagen Nashquad. Amerikaanse en Franse films en foto's van archief evenals oorspronkelijke voorwerpen zetten het gebied van Bourmont in de geschiedenis van de Grote Oorlog terug, waar zij de achter basis van een Amerikaans leger was dat een beslissende rol in de afloop van het conflict moest spelen.