Zie foto's (4)
champagne 52 saint dizier championnat national behourd.

LE BEHOURD : COUPE DE FRANCE A SAINT-DIZIER

Festival in Saint-Dizier
 • Gekomen soldaten in harnas zullen van alle clubs van Frankrijk in teams tegenover elkaar staan.
  Voorstelling die in familie moet gezien worden!

  „Béhourd is een discipline die per twee internationale federaties en heden in bijna 30 landen wordt gereglementeerd. Alle installaties die door de kandidaten worden gebruikt, moeten met historische bronnen overeenstemmen afkomstig van de archeologie of van de middeleeuwse iconographie“ Edouard Eme uit, legt de voorzitter van de Franse Bond van...
  Gekomen soldaten in harnas zullen van alle clubs van Frankrijk in teams tegenover elkaar staan.
  Voorstelling die in familie moet gezien worden!

  „Béhourd is een discipline die per twee internationale federaties en heden in bijna 30 landen wordt gereglementeerd. Alle installaties die door de kandidaten worden gebruikt, moeten met historische bronnen overeenstemmen afkomstig van de archeologie of van de middeleeuwse iconographie“ Edouard Eme uit, legt de voorzitter van de Franse Bond van Béhourd.

  De soldaten zullen tegenover elkaar staan op volle kracht door zich van de slagen te dragen.

  „Echter doodt“, was de formule waar door hérauts van wapens de toernooien aan XVe eeuw schreeuwden.
  Duellen in lange degen en degen/bocle in de atmosfeer van de middeleeuwse toernooien evenals de duellen in wapen van Hast zullen u duiken (wit wapen samengesteld uit een metalen spits die aan het einde van een lange hecht wordt bepaald).

  Tussen twee confrontaties, zullen de bezoekers eveneens op de aangrenzende middeleeuwse markt lummelen kunnen, die culinaire producten, wapens en wapenrustingen voorstelt, die de historische en culturele onderdompeling temidden van de ridderlijke tijd zullen aanvullen.

  Vecht tegen 5, 12 tegen 12 en dit jaar een nieuwigheid: 30 tegen 30!