chaumont le signe exposition locomotions 1.

LE SIGNE - EXPOSITION "LOCOMOTIONS I"

in Chaumont
 • De nieuwe tentoonstelling van de Signe, het nationale centrum van het grafische ontwerp, nodigt uit om te ontdekken hoe de poster de kwestie van het transport en de vormen van individuele verplaatsing heeft aangepakt door de oude en hedendaagse posters van de collecties van de stad Chaumont, terwijl Openbaar vervoer wordt het onderwerp van een volledige tentoonstelling in de zomer van 2020.

  Van het lopen van de oorsprong van de mensheid tot de autokoningin van de late twintigste eeuw, door...
  De nieuwe tentoonstelling van de Signe, het nationale centrum van het grafische ontwerp, nodigt uit om te ontdekken hoe de poster de kwestie van het transport en de vormen van individuele verplaatsing heeft aangepakt door de oude en hedendaagse posters van de collecties van de stad Chaumont, terwijl Openbaar vervoer wordt het onderwerp van een volledige tentoonstelling in de zomer van 2020.

  Van het lopen van de oorsprong van de mensheid tot de autokoningin van de late twintigste eeuw, door het paard of de fiets, de middelen van individuele voortbeweging, hetzij gespierd of gemotoriseerd, voldoen aan de behoeften en vragen aan de orde stellen die posterontwerpers hebben onthuld: snelheid, infrastructuur, gezondheid en milieu, recreatie en toerisme zijn allemaal kwesties die aan bod komen in de chronologische en thematische reis van de tentoonstelling.

  De posters en grafische objecten van de stad Chaumont reizen ook!
  Het hele jaar door reageert het bord op aanvragen voor museumleningen. Deze winter presenteerde het Stedelijk Museum in Amsterdam een ​​grootformaat installatie van het grafisch ontwerpcollectief Metahaven voor hun overzicht. Tot 21 juli twee circusaffiches in The Black Model. Van Géricault tot Matisse, tot het Musée d'Orsay.

  Ten slotte zullen in het najaar in het Grand Palais in Parijs twee oude posters worden gerestaureerd en uitgeleend als onderdeel van de resoluut moderne tentoonstelling Lautrec in Toulouse, Parijs (oktober 2019 - januari 2020).