Zie foto's (2)
nogent 52 exposition musee coutellerie nogent une marque meconnue.

NOGENT : UNE MARQUE (ME)CONNUE

in Nogent

  • Als Nogent's bestek "een universele reputatie heeft die het terecht verdient omdat kwaliteit wordt gecombineerd met schoonheid" (Camille Pagé, Bestek van oorsprong tot heden, 1896-1900), kende het paradoxaal genoeg de anonimiteit met betrekking tot onderaanneming voor groot bestek en goudsmederijen in Parijs en in de provincies.

      Zowel bekend als onbekend, het zogenaamde "de Nogent" -bestek heeft zijn naam geleidelijk hergeëxpandeerd door een merk te worden, verdubbeld door die,...
    Als Nogent's bestek "een universele reputatie heeft die het terecht verdient omdat kwaliteit wordt gecombineerd met schoonheid" (Camille Pagé, Bestek van oorsprong tot heden, 1896-1900), kende het paradoxaal genoeg de anonimiteit met betrekking tot onderaanneming voor groot bestek en goudsmederijen in Parijs en in de provincies.

      Zowel bekend als onbekend, het zogenaamde "de Nogent" -bestek heeft zijn naam geleidelijk hergeëxpandeerd door een merk te worden, verdubbeld door die, geregistreerde, ambachtelijke-snijmachines en fabrieken die hebben bijgedragen aan zijn reputatie.

    Zoals het personage van Roubaud in de film "The Human Beast" van Jean Renoir (1938) uitroept, is de naam "Nogent" vandaag al genoeg om kwaliteitsvol bestek te identificeren.