Zie foto's (2)
haute marne 52 photographies 1850 1880 exposition.

PHOTOGRAPHIES DE LA HAUTE-MARNE : 1850-1880

in Chamarandes-Choignes
  • Sterke van rijke iconografische collecties, de departementale archieven van Haute-Marne bloot hun oudste foto's. Geopenbaard in 1839, door de diffusie van de daguerreotypie, werd fotografie zeer snel geïntroduceerd en geoefend in Haute-Marne. Als het begin van 1850s de eerste permanente fotografische workshop ziet, die van Victor Petit om zich in Langres te vestigen, luidt 1880 de vooravond van de grote democratisering die wordt veroorzaakt door het verschijnen van het negatieve...
    Sterke van rijke iconografische collecties, de departementale archieven van Haute-Marne bloot hun oudste foto's. Geopenbaard in 1839, door de diffusie van de daguerreotypie, werd fotografie zeer snel geïntroduceerd en geoefend in Haute-Marne. Als het begin van 1850s de eerste permanente fotografische workshop ziet, die van Victor Petit om zich in Langres te vestigen, luidt 1880 de vooravond van de grote democratisering die wordt veroorzaakt door het verschijnen van het negatieve gelatine-zilverbromide. Tijdens deze periode waren ze een aantal, professionele en amateur, om de achtste kunst in Haute-Marne te oefenen.

    De tentoonstelling presenteert zeldzame weergaven van de Haute-Marne, zelfs uniek, daterend van vóór het verschijnen van ansichtkaarten die steden en dorpen in Haute-Marne aan het einde van de eeuw populair maakten, maar ook portretten van grote personages uit de negentiende eeuw of nog steeds belangrijke evenementen zoals de industriële tentoonstellingen van Saint-Dizier van 1860 en Chaumont van 1865, de bouw van het viaduct van Chaumont in 1855-1856 of de Pruisische invasie van 1870. Het vereiste lange blootstellingstijden, de foto van vóór 1880 gehoorzaamde een bepaalde artistieke constructie, die de tentoonstelling zal proberen uit te brengen.