Zie foto's (12)
Visite guidée sur les pas d'Arthur Rimbaud

Visite guidée sur les pas d'Arthur Rimbaud

Cultureel in Charleville-Mézières
 • Wandel door mijn woonplaats op zoek naar de plaatsen waar ik ben opgegroeid. Volg uw gids om enkele van de werken op de route die mijn naam draagt te ontdekken. Want Charleville is vandaag de dag een stad waarvan het rijke culturele leven onbetwistbaar is en die altijd een eerbetoon aan mij brengt.

  Als vroegrijp kind en rebelse tiener schreef ik mijn allereerste gedichten op 15-jarige leeftijd.

  Ik ben opgegroeid zonder vader en met een moeder die net zo autoritair is als "73...
  Wandel door mijn woonplaats op zoek naar de plaatsen waar ik ben opgegroeid. Volg uw gids om enkele van de werken op de route die mijn naam draagt te ontdekken. Want Charleville is vandaag de dag een stad waarvan het rijke culturele leven onbetwistbaar is en die altijd een eerbetoon aan mij brengt.

  Als vroegrijp kind en rebelse tiener schreef ik mijn allereerste gedichten op 15-jarige leeftijd.

  Ik ben opgegroeid zonder vader en met een moeder die net zo autoritair is als "73 hoofdbestuurders", maar ik ben een "begaafde" en schijnbaar volgzame jongeman.
  Ik ben geboren op 20 oktober 1854 in Charleville waar ik me al snel verkrampt voelde. Het is een kleine provinciestad te midden van industriële veranderingen, ver van de poëziewereld waarin ik graag zou willen leven.
  Ondanks mijn "slechte" gezelschap heb ik veel prijzen en nominaties ontvangen in mijn instelling.

  Dankzij mijn reizen en mijn tumultueuze relatie met de dichteres Verlaine heb ik mijn legende gesmeed. Vandaag de dag ben ik een icoon dat over de hele wereld wordt herkend en geleerd.
  Ik ben Arthur Rimbaud, de jongeman "met de zolen van de wind".
 • Gesproken talen
  • Frans
Diensten
 • Uitrusting
  • Toegang invaliden