De Champagne, de streek die zo beroemd is om zijn wijnen, heeft voor de wijnbouw een unieke bodem, en dat maakt de wijnen uit deze regio zo bijzonder. Er zijn verschillende appellations, waarvan de verscheidenheid net zo bekend en beroemd is als de Champagne. 

Rosé des Riceys

Rosé des Riceys geldt als een van de beroemdste wijnen uit de Champagne. Het is de meest gecontroleerde wijn van Frankrijk, zozeer zelfs, dat hij niet elk jaar uitkomt. Rosé des Riceys wordt gemaakt van een Pinot Noir variëteit, van de meest zonovergoten en hoogst gelegen hellingen. Met zijn drie AOC-wijnen (Rosé des Riceys, Coteaux Champenois, Champagne), beslaat het dorp Les Riceys het grootste wijngebied van de Champagne.

Coteaux Champenois

Vroeger hadden de Coteaux Champenois wijnen bijna het monopolie van de wijnproductie, maar ze kregen concurrentie door de opkomst van andere wijnen. In 1974 kregen ze het keurmerk AOC. De Coteaux Champenois, of het nu wit, rood of rosé betreft, zijn soepele, rijke wijnen.

De Muid Montsaugeonnais

De Muid Montsaugeonnais en de Montsaugeonnais zijn twee oude wijngebieden die aan het begin van de 20e eeuw verdwenen waren, maar die nu weer opleven. De Montsaugeonnais werd in 1988 opnieuw beplant, en de Muid Montsaugeonnais kreeg in 2003 een prijs voor zijn Pinot Noir.

Coiffy

De herkomst van de Coiffy gaat terug tot in de Oudheid, maar in 1981 werd hij vernieuwd. Momenteel bestaat hij uit Chardonnay, Auxerrois, Gamay en Pinot Gris. Zijn witte en rode wijnen kregen meermaals onderscheidingen op het Concours général agricole de Paris en ze vullen het scala van wijnen uit de Champagne aan.