Wijnkelders en Wijngaarden in de Champagne : een gastronomisch en cultureel erfgoed

De regio Champagne-Ardenne is wereldberoemd om de kwaliteit van zijn wijngaarden en wijnkelders. De wijngaarden strekken zich uit over meer dan 30.000 hectare, waar duizenden exploitanten hun talenten bundelen. Zowel professionele exploitanten als degenen die in coöperatief verband samenwerken: allen nodigen ze u uit om hun bedrijven te komen bezoeken. U leert dan tevens het culturele erfgoed van de regio Champagne-Ardenne kennen, waar u met volle teugen van kunt genieten. 

Het bezoeken van de Wijnkelders & Wijngaarden in de Champagne is inderdaad een originele manier om de rijkdommen van Champagne-Ardenne te leren kennen. Het zijn belangrijke plekken in de dorpen en steden voor de wijntraditie van de streek, die op alle mogelijke manieren zichtbaar is. Zo zijn er bezoeken, al of niet gratis, aan familiebedrijven of traditionele bedrijven, kunt u aan Champagne gewijde musea bezoeken, op de bedrijven rondlopen, talloze rondleidingen doen, etc. Meestal worden die afgesloten met een proeverij! 

 

Om ervoor te zorgen dat u de Wijnkelders & Wijngaarden in de Champagne zo goed mogelijk kunt leren kennen en waarderen, heeft de regio sommige etablissementen beloond met het keurmerk ‘Point d'accueil’. Deze onderscheiding bevestigt het wijnbouwersvakmanschap van de wijnkelder of de wijngaard en zijn geschiktheid om bezoekers daarin te laten delen. Met een productie van meer dan 300 miljoen flessen per jaar heeft de regio Champagne-Ardenne zijn geschiktheid voor de wijncultuur bewezen. En met het bezoeken van de Wijnkelders & Wijngaarden in de Champagne gaat u een stap verder, zodat u het culturele en gastronomische erfgoed op zijn juiste waarde kunt schatten.