Champagnekelders bezoeken

De belangrijkste steden in de Champagne, zoals Reims, Épernay en Châlons-en-Champagne, zijn plaatsen bij uitstek voor de promotie en verkoop van de beroemde Champagnewijn die in de omliggende wijndomeinen geproduceerd wordt. De Champagnekelders in de stad behoren inmiddels tot het stedelijk erfgoed. 

De Champagnekelders van Épernay

Épernay ligt middenin de immens uitgestrekte Champagnewijngaarden en wordt beschouwd als de Champagnehoofdstad. Langs de Avenue de Champagne staan grote herenhuizen in klassieke of in renaissancestijl, waar nu prestigieuze Champagnehuizen gevestigd zijn. Maar Épernay heeft nog meer rijkdommen, en wel onder deze huizen, waar 100 km aan ondergrondse paden gewijd zijn aan het bewaren en conserveren van Champagne!

De Champagnekelders van Reims

Reims is vooral bekend om zijn historische en architectonische erfgoed. Maar de stad heeft evenzoveel indrukwekkende Champagnekelders. Onder de stad Reims bevindt zich een stelsel van 250 km aan kelders en tunnels die exclusief gewijd zijn aan Champagne. Bij een bezoek aan Reims mag u een bezoek aan wereldberoemde huizen als Pommery, Mumm of Taittinger niet overslaan.

De Champagnekelders van Châlons-en-Champagne

In deze kleine stad aan de Marne verschijnt in 1825 een Champagnehuis, gesticht door Joseph Perrier, onder de naam ‘Joseph Perrier Fils et Cie’. De stad herbergde in de 19e eeuw tien grote Champagnemerken en bezat diverse hectares aan wijngaarden. De kelders van Joseph Perrier zijn een uitgelezen plek om het smaakpalet van de wijnen van het wijngebied van Châlons te leren kennen: op het programma staan ook de geschiedenis van het merk en proeverijen uit verschillende wijngaarden, met hun verschillende bodemgesteldheid.