Door de Champagnewijngaarden lopen veel toeristische routes, zodat het gebied makkelijk te verkennen is. Er zijn 5 verschillende Champagneroutes, met ongeveer 80 te bezoeken plekken en meer dan 600 km aan mogelijkheden voor tochtjes door schitterende, idyllische landschappen, waarbij u het historische erfgoed van de regio leert kennen. Met uw gezin, met vrienden of met echte wijnliefhebbers kunt u ook bij kleine, locale wijnproducenten langsgaan, die u meer zullen vertellen over Champagne.

De verschillende Champagneroutes

  • Route du Massif Saint Thierry

Dit is de meest noordelijk gelegen route, die in Reims begint en u over schilderachtige weggetjes leidt, naar wijngaarden middenin de groene landschappen. 

Luister naar de audioguide :

 

  • Route de la Montagne de Reims

Deze zuidelijk van Reims gelegen route gaat langs de wijnhellingen van de Montagne de Reims, en dwars door het Regionale Natuurpark aldaar. 

Luister naar de audioguide :

 

  • Route de la Vallée de la Marne

Deze route vanuit Épernay door de Marnevallei volgt de natuurlijke oevers van de Marne en biedt schitterende vergezichten over de Champagnewijngaarden.

Luister naar de audioguide :

 

  • Route de la Côte des Blancs

Via deze idyllische route, zuidelijk van Épernay, komt u door karakteristieke dorpjes en dwars door de wijngaarden waar de Chardonnay vandaan komt.

Luister naar de audioguide :

 

  • Route de la Côte des Bar

Deze route ligt het meest zuidelijk en loopt door oogstrelende landschappen en door dorpjes die bekend zijn om hun geschiedenis, maar ook door hun bijdrage aan de Champagne.