De 4 mountainbike bases met het FFC- of FFCT-label van de Champagne-Ardennen

Verlaat het asfalt en volg de paden en wegen van één van de vier Mountainbike bases met het FFC- of FFCT-label. Door het bosrijke bergland van de Ardennen, door heerlijke valleien van Pays d’Othe en Armance, langs de oevers van het meer Lac du Der. Méér dan 1000km bewegwijzerde wegen, verdeeld over 60 routes staan mountainbikers te wachten.

En als u van plan bent uw mountainbike vakantie te organiseren, denk dan aan de herbergiers die lid zijn van het netwerk Champagne à Vélo & les Ardennes® à Vélo, die beschikken over een beveiligde opslag en één werkplaats voor uw fietsen. Zie de kaart voor de aangesloten herbergiers.

Ontdek hieronder de verschillende mountainbike bases :

Mountainbike basisv an Lac du Der en Champagne

De mountainbiket-tour van Pays du Lac du Der nodigt u uit voor een bijzondere reis naar de oevers van deze binnenzee, met 77 km kustlijn, gelegen midden in een groene omgeving.
Neem de tijd en ontdek de charme van de vakwerkkerken en observeer de natuur om u heen. En misschien zult u zelfs herten, torenvalken, wilde katten of zelfs kraanvogels zien.

Ik wil hier naar toe !

Mountainbike basis van Bannet

Het Pays Sedanais heeft 16 gemarkeerde routes die starten bij de basis van Bannet. Door de grote verscheidenheid aan locaties zijn deze routes zowel geschikt voor familie uitstapjes, maar ook om alleen te touren.
Uw route brengt u direct boven de Vallée de la Semois met het kasteel van Bouillon in België.

Ik wil hier naar toe !

Mountainbike basis van de Valleien van de Maas en Semoy

In het hart van het regionaal natuurpark van de Ardennen, nodigen de Valleien van de Maas en Semoy u uit het unieke panorama in deze groene omgeving te ontdekken.
Met deze verschillende routes kunt u de rijkdommen en de landschappen van de streek ontdekken, tussen valleien, pittoreske dorpjes en bossen…
Families en sportievelingen vinden hier hun geluk !

Ik wil hier naar toe !

Kaart met Mountainbikeroutes – editie 2015

Mountainbike basis van Pays d’Othe en Armance

Tussen de Bourgogne en de Champagne doorkruisen 10 routes de valleien en bossen van het Pays d’Othe en Armance. In deze heerlijke streek kunt u op krachten komen met de diverse heerlijke producten, die hier gemaakt worden : Chaource kaas, cider en appelsap van Pays d’Othe en diverse andere delicatessen worden hier geserveerd.

Ik wil hier naar toe !

Er zijn nog meer gemarkeerde routes, die niet behoren bij één van deze mountainbike bases, maar die zeker niet minder leuk of interessant zijn.
Er zijn drie mountainbike routes aangelegd in het hart van het regionaal natuurpark van Montagne de Reims. Het plateau van Langres en de Haute-Marne bieden ook vele paden, gelegen midden in het groen, en toegankelijk voor mountainbikes.

U geeft de voorkeur aan de diensten van een gids ?

Valleien van de Maas en Semoy :

CaRaVel
65 quai Edgar Quinet
08500 Revin
Tél.: 03 24 22 14 80
www.caravel08.com

Aventure Evasion
Route Nationale 51
08170 Haybes
Tél.: 03 24 40 44 45
www.aventure-evasion.com

Champagne (Montagne de Reims  & vallée de la Marne) :

Bike Energy (Reims)
www.bikeenergy.com

Pétillantes Découvertes
6 rue Henri Martin
51530 Monthelon
Tél.: 03 26 53 87 29
olivierstennier@orange.fr

L'Echappée Bulles
Rue du Phare
51360 Verzenay
www.lechappee-bulles.com