BISCUITS ET CHOCOLATS DE HAUTE-MARNE

in Chaumont

champagne 52 langres chocolats lambert mdt52 007.
  • In de Haute-Marne zullen liefhebbers van gebak en banket geen honger hebben!

    - Veel steden bewaren angstvallig hun gastronomische specialiteiten, zoals "Caisses de Wassy", kleine amandelschuimgebakjes die vooral door Queen Mary Stuart worden gewaardeerd. Het is ook te vinden in Joinville, Montier-en-Der en Saint-Dizier. Aan de andere kant, de "Bragardise", een kleine droge cake, heeft veel volgers gemaakt. Let ook op de productie van heerlijke "Marc Champagne-kurken".


    - In Chaumont houdt "Ideal Chaumontais" (amandelmeringue met pralineroom) de top van de rekening.
    Hier concurreren banketbakkers, banketbakkers en / of chocolatiers om het plezier van onze smaakpapillen: de "Savignacs d'Or", chocolaatjes die knapperigheid, finesse en romigheid combineren, de "Baisers de Chaumont" ...

    - Test in Nogent de "Scissors of Nogent".

    - In Langres, de "Diderot" en de "Kleine Langres",
    "De schat van de smaakpapillen" (truffelchocolade) en "Rochers Lingons" zijn de chocoladespecialiteiten van de ommuurde stad waar Diderot werd geboren.

    - Eindelijk in Varennes-sur-Amance, ontdek Ô paleis van de feeën, waarvan de specialiteit de creatie is op basis van aromatische en medicinale planten. Je ontdekt er kruidenkoekjes, gedroogde appels, kruidenjam en chocolade, honing, peperkoek en vele andere zoete delicatessen ...
Diensten