Zie foto's (9)

BOURBONNE-LES-BAINS

in Bourbonne-les-Bains

 • Wellnessbehandelingen :

  Behalve het traditionele kuurwezen staat het kuurcentrum ook open voor andere activiteiten.

  De wellnessbehandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, kuurgast of niet. Een wellnessarrangement is altijd gebaseerd op een thema dat schoonheid en welzijn combineert. Keuze uit verschillende arrangementen, in Bourbonne aangeduid als ‘Escale’, tussenstop: Escale thermale (4 kuurbehandelingen naar keuze in 1 ochtend), Escale Bien-être du dos (rug), Escale relaxante...
  Wellnessbehandelingen :

  Behalve het traditionele kuurwezen staat het kuurcentrum ook open voor andere activiteiten.

  De wellnessbehandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, kuurgast of niet. Een wellnessarrangement is altijd gebaseerd op een thema dat schoonheid en welzijn combineert. Keuze uit verschillende arrangementen, in Bourbonne aangeduid als ‘Escale’, tussenstop: Escale thermale (4 kuurbehandelingen naar keuze in 1 ochtend), Escale Bien-être du dos (rug), Escale relaxante (ontspanning), Escale Anti-stress, Escale Journée pour soi (wellnessbehandelingen, 1 dag), Escale Silhouette et Minceur (afslanken).

  Bezoeken en activiteiten :
  Het kuuroord heeft een aantal interessante parken: het dierenpark La Bannie, het arboretum, Parc des Sources, de kasteeltuin.

  Het dierenpark La Bannie ligt op 2,5 kilometer van de stad op de weg naar Coiffy-le-Haut. Een wandelpark van 30 hectaren met picknickplaatsen en speeltuintjes, en een dierenpark van 100 hectaren met dieren uit de streek (everzwijnen, herten, damherten, vogelsoorten).

  In de kasteeltuin staan nog de portiersloge en de bijgebouwen van de oude burcht uit de zestiende eeuw. Het huidige kasteel dateert uit de achttiende eeuw en huisvest het gemeentehuis. Het was een cadeau van Chevandier de Valdrome aan de stad, bij wijze van erkentelijkheid voor de weldaad van het bronwater.

  Het museum in de oude bijgebouwen van de voormalige burcht handelt over aan thermen gewijde Romeinse vondsten, plaatselijke kunstschilders, 250 opgezette vogels en tijdelijke exposities.

  VAN MAART TOT NOVEMBER:
  Centre Borvo: VVV, cultureel centrum waar inlichtingen verstrekt en exposities gehouden worden (beurzen en tijdelijke exposities over schilderkunst, beeldhouwkunst en ambachten). Maak kennis met kunstambachten en producenten uit de omgeving op de om de drie weken georganiseerde ambachtsdag ‘Saveur et Savoir Faire’ (smaken & maken).

  Le Clocheton: activiteitencentrum, ontmoetingsplaats, dagelijks activiteiten (gezelschapsspelen, reportages, recitals, lezingen) en buitensporten (wandelingen, mountainbike, vissen, tennis, midgetgolf) voor bezoekers. De VVV heeft het maandprogramma ter inzage.