Chateau des comtes de Bryas

Château des Comtes de Bryas

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Klassiek ,  Kasteel in Fumay
 • Verkocht in de 19e eeuw (1825) aan een ondernemer, die er een fabriek in loodwit (loodverbinding) en cichorei van maakte, het gebouw werd in 1837 eigendom van de leisteengroeve Moulin Saint-Anne tot de sluiting van het bedrijf in 1946.

  Het gebouw wordt gekocht in 1951.
  Het kasteel van de Graaf van Bryas is ingeschreven in de bijvullende inventaris van historische monumenten in 1972.  Een weggetje, ook wel de Jourdain genoemd, is toegangelijk via de treden aan de rechterkant van het...
  Verkocht in de 19e eeuw (1825) aan een ondernemer, die er een fabriek in loodwit (loodverbinding) en cichorei van maakte, het gebouw werd in 1837 eigendom van de leisteengroeve Moulin Saint-Anne tot de sluiting van het bedrijf in 1946.

  Het gebouw wordt gekocht in 1951.
  Het kasteel van de Graaf van Bryas is ingeschreven in de bijvullende inventaris van historische monumenten in 1972.  Een weggetje, ook wel de Jourdain genoemd, is toegangelijk via de treden aan de rechterkant van het gebouw. Hier konden de mijnwerkers de leisteengroeve de Molen Sint Anne betreden. Door hier langs te lopen kunt u de andere kant van de Maas zien, evenals de steunmuren van de leisteengroeve Belle Rose.
 • Gesproken talen
  • Frans