Zie foto's (5)

Cimetière 1870 de Floing

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Militaire en erebegraafplaats ,  Geschiedenis ,  Militair in Floing
  • Op dit kerkhof liggen de slachtoffers begraven, die in 1870 gesneuveld zijn in Floing en omgeving. “Morts pour la France” (gestorven voor het vaderland).Bij de ingang staat een grote stele en aan de zijkant hiervan staan nog 16 steles langs de muur.
    U kunt naar het kerkhof lopen via de heuvels, vanaf de kerk van Floing. U komt dan ook langs het plateau van Terme. U zult waarschijnlijk met een dubbel gevoel naar het kerkhof wandelen : u geniet van het prachtige landschap maar tegelijkertijd...
    Op dit kerkhof liggen de slachtoffers begraven, die in 1870 gesneuveld zijn in Floing en omgeving. “Morts pour la France” (gestorven voor het vaderland).Bij de ingang staat een grote stele en aan de zijkant hiervan staan nog 16 steles langs de muur.
    U kunt naar het kerkhof lopen via de heuvels, vanaf de kerk van Floing. U komt dan ook langs het plateau van Terme. U zult waarschijnlijk met een dubbel gevoel naar het kerkhof wandelen : u geniet van het prachtige landschap maar tegelijkertijd ziet u de graven van de duizenden dappere cavaleristen die hier een bloedige en kansloze strijd hebben gestreden. In minder dan twee uur tijd zijn hier op 1 september 1870 meer dan duizend cavaleristen gesneuveld tijdens het enorme vuurgevecht met de vijand, die erin geslaagd was om positie in te nemen op de flank van de berg de Terme.