champagne 52 marac curiosites colombier phl.

COLOMBIER DE MARAC

in Marac

  • Het bezoek van de duiventil op een plek genaamd "het boerenerf", toont ons dat we ons op de site bevinden van de middeleeuwse boerderij (verdwenen) kasteel Champenois die de andere kant van Suize domineert op het platteland. Het is een zogenaamde "voetduiventil" die gelukkig de revolutie overstak (hoewel het meestal het eerste symbool van het feodalisme was dat werd vernietigd), dat waarschijnlijk niet eerder is dan de XV-XVI eeuw , in tegenstelling tot de toeristische borden rondom het dorp...
    Het bezoek van de duiventil op een plek genaamd "het boerenerf", toont ons dat we ons op de site bevinden van de middeleeuwse boerderij (verdwenen) kasteel Champenois die de andere kant van Suize domineert op het platteland. Het is een zogenaamde "voetduiventil" die gelukkig de revolutie overstak (hoewel het meestal het eerste symbool van het feodalisme was dat werd vernietigd), dat waarschijnlijk niet eerder is dan de XV-XVI eeuw , in tegenstelling tot de toeristische borden rondom het dorp ("Colombier twaalfde eeuw").

    Deze duiventil blijft echter van een middeleeuws model, zonder een lage hal, met de gaten van boulins beginnend bij de basis van de muren (vandaar de naam "voetduiventil") die in totaal 1491 boulins vertegenwoordigt. Het komt overeen met een vakwerkrecht - of voorrecht - van de chatelain, die bezitter moet zijn van de belastingen van zijn heerschappij of land (in principe twee arpenten per boulin volgens de gewoonte van Parijs).

    Opgemerkt zal worden dat de paar lagere rijen van de boulins op een onbekend tijdstip werden gesloten door een gladde coating (146 filets gesloten); zonder twijfel om te voorkomen dat de knaagdieren de nesten plunderen; een detail dat komt naast de externe druppel (of stralend) die op middelhoge hoogte is geplaatst, voor hetzelfde gebruik en het bovenste dakraam, naar het oosten gericht, waardoor de vlucht van de duiven mogelijk is (met sluitertijd in periode van zaaien).