Zie foto's (3)

Eglise Saint Jean-Baptiste de Hierges

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Renaissance in Hierges
 • De kerk van Saint-Jean-Baptiste volgt een eerste kapel die werd gesticht met de zegen van paus Adrien VI (soevereine paus van 1522 tot 1523). De huidige kerk werd in 1579 gebouwd door de Heren van Hierges, Gilles de Berlaymont en zijn vrouw Lamberte de Croy. Het is een opmerkelijk voorbeeld van de Moezelrenaissance, een model van de kerken van Foisches en Charlemont. Het is ook mogelijk om het prachtige portaal te bewonderen met het wapenschild dat tijdens de Revolutie is gehamerd en waarop...
  De kerk van Saint-Jean-Baptiste volgt een eerste kapel die werd gesticht met de zegen van paus Adrien VI (soevereine paus van 1522 tot 1523). De huidige kerk werd in 1579 gebouwd door de Heren van Hierges, Gilles de Berlaymont en zijn vrouw Lamberte de Croy. Het is een opmerkelijk voorbeeld van de Moezelrenaissance, een model van de kerken van Foisches en Charlemont. Het is ook mogelijk om het prachtige portaal te bewonderen met het wapenschild dat tijdens de Revolutie is gehamerd en waarop een inwijdingsplaatje met deze inscriptie is aangebracht:
  "Sir de Berlaimont en Lady Lamberte de Croy hebben deze kerk laten bouwen ter ere van God en de heilige Johannes de Doper 1579".

  Binnenin is de kerk voorzien van opmerkelijk meubilair van het einde van de middeleeuwen tot de 18e eeuw.
  U zult al deze rijkdom kunnen ontdekken tijdens uw bezoek.

  Voor de kerk staat een lindeboom die rond 1800 werd geplant.

  Het geheel neem je mee terug naar het historische verleden van deze plek.
 • Gesproken talen
  • Frans