Église_Saint-Julien-de-Brioude_de_Saint-Julien-les-Villas.JPG

Eglise Saint-Julien-de-Brioude

Kerk ,  Onder monumentenzorg of beschermd (CNMHS) ,  Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Renaissance in Saint-Julien-les-Villas
  • In het centrum van de stad, tegenover het stadhuis, eert de kerk Saint-Julien-de-Brioude met haar toewijding deze Romeinse soldaat die in Brioude in de Auvergne gemarteld werd.

    Oorspronkelijk dateert het uit de 16e eeuw, maar het werd tussen 1871 en 1879 herbouwd in de neogotische stijl. Het meubilair, dat in 1981 als historisch monument werd geklasseerd, is eveneens van groot vakmanschap, met name polychrome en vergulde sculpturen, een Piéta en een Christus van Barmhartigheid -...
    In het centrum van de stad, tegenover het stadhuis, eert de kerk Saint-Julien-de-Brioude met haar toewijding deze Romeinse soldaat die in Brioude in de Auvergne gemarteld werd.

    Oorspronkelijk dateert het uit de 16e eeuw, maar het werd tussen 1871 en 1879 herbouwd in de neogotische stijl. Het meubilair, dat in 1981 als historisch monument werd geklasseerd, is eveneens van groot vakmanschap, met name polychrome en vergulde sculpturen, een Piéta en een Christus van Barmhartigheid - toegeschreven aan de Meester van Chaource, zijn beide sinds 1908 als historische monumenten geklasseerd.
  • Milieu
    • Aan de rand van de stad