Zie foto's (3)

Eglise Saint Luc

Kerk ,  Onder monumentenzorg of beschermd (CNMHS) ,  Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Renaissance in La Chapelle-Saint-Luc
  • De kerk in flamboyante gotische stijl, gelegen ten noorden van La Chapelle Saint-Luc, werd in twee fasen gebouwd: de apsis, het dubbele dwarsschip en de oostelijke baai dateren uit 1531. De baai en de westgevel dateren uit 1579.
    Gebouwd op een dwarsplan. Enkel schip met twee traveeën zonder gangpaden. Dubbel transept. Driezijdige apsis. 16e eeuws stenen altaarstuk dat het leven van de Maagd voorstelt, beïnvloed door Dominique Le Florentin. 13e eeuws stenen standbeeld van de Maagd met Kind....
    De kerk in flamboyante gotische stijl, gelegen ten noorden van La Chapelle Saint-Luc, werd in twee fasen gebouwd: de apsis, het dubbele dwarsschip en de oostelijke baai dateren uit 1531. De baai en de westgevel dateren uit 1579.
    Gebouwd op een dwarsplan. Enkel schip met twee traveeën zonder gangpaden. Dubbel transept. Driezijdige apsis. 16e eeuws stenen altaarstuk dat het leven van de Maagd voorstelt, beïnvloed door Dominique Le Florentin. 13e eeuws stenen standbeeld van de Maagd met Kind. Prachtige 16e eeuwse gebrandschilderde ramen. Enkele geëmailleerde tegels uit de 16e eeuw vormen de huidige betegeling van het doopvont.
  • Milieu
    • Aan de rand van de stad