Zie foto's (4)

Eglise Saint-Martin

Kerk ,  Onder monumentenzorg of beschermd (CNMHS) ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Moussey
 • Deze romaanse kerk uit de 12e eeuw, gewijd aan Sint Maarten, heeft weinig veranderingen ondergaan. De prachtige stenen veranda, waarvan het dak zich uitstrekt tot aan de gangpaden, bestaat uit twee baaien met twee rijen met kleine zuilen.
  Het schip is, ondanks de hoogte, niet gewelfd, net zoals de gangpaden die over de gehele lengte van het schip lopen. Verlicht door kleine ronde openingen, wordt het gekenmerkt door indrukwekkende vierkante zuilen zonder kapitelen met ronde of spitse bogen....
  Deze romaanse kerk uit de 12e eeuw, gewijd aan Sint Maarten, heeft weinig veranderingen ondergaan. De prachtige stenen veranda, waarvan het dak zich uitstrekt tot aan de gangpaden, bestaat uit twee baaien met twee rijen met kleine zuilen.
  Het schip is, ondanks de hoogte, niet gewelfd, net zoals de gangpaden die over de gehele lengte van het schip lopen. Verlicht door kleine ronde openingen, wordt het gekenmerkt door indrukwekkende vierkante zuilen zonder kapitelen met ronde of spitse bogen. Tot slot herbergt het koor de toren van het gebouw.

  De vele 14e en 16e eeuwse beelden die het interieur van het gebouw sieren worden toegeschreven aan de Trojaanse School.
  Het heilige watervat is een getuigenis van de 12e eeuw, sommige elementen van 16e eeuwse gebrandschilderde ramen zijn bewaard gebleven en het hoofdaltaar en de preekstoel van gesneden hout dateren uit de 18e eeuw.

  De sleutel is verkrijgbaar in een nabijgelegen huis, de informatie vindt u bij de ingang van de kerk.
 • Milieu
  • Aan de rand van de stad
  • Op het platteland