Zie foto's (3)

Eglise Saint Sébastien de Crésantignes

Kerk in Crésantignes
  • De kerk van Crésantignes, geplaatst onder de naam San Sebastián, dateert uit de tweede helft van de 18e eeuw. De vorige kerk, gesticht in 1576 door Anne de Vaudrey, Heer van Saint Phal en Crésantignes, werd in 1711 verwoest.

    Het huidige gebouw heeft een polychroom stenen altaarstuk en verschillende geklasseerde beelden. Om de levensduur van het gebouw te garanderen, zijn er al talrijke werken uitgevoerd door de opeenvolgende gemeenteraden. Inderdaad, het dak, de geluidsisolatie, de pilaren...
    De kerk van Crésantignes, geplaatst onder de naam San Sebastián, dateert uit de tweede helft van de 18e eeuw. De vorige kerk, gesticht in 1576 door Anne de Vaudrey, Heer van Saint Phal en Crésantignes, werd in 1711 verwoest.

    Het huidige gebouw heeft een polychroom stenen altaarstuk en verschillende geklasseerde beelden. Om de levensduur van het gebouw te garanderen, zijn er al talrijke werken uitgevoerd door de opeenvolgende gemeenteraden. Inderdaad, het dak, de geluidsisolatie, de pilaren en de gewelven zijn gerestaureerd.