emile-coue.jpg

Emile et la Méthode Coué

in Troyes
  • Emile Coué (1857-1926)

    Psychotherapeut en apotheker, hij oefende een paar jaar in Troyes voordat hij naar Nancy vertrok. Begaafd met een opmerkelijk gevoel voor contact, weet de jonge apotheker zijn klanten gerust te stellen door bemoedigende woorden toe te voegen aan de remedies die hij hen verkoopt. En de patiënten die hij gemakkelijk weet te overtuigen, door de juiste woorden te vinden, van de effectiviteit van de behandelingen, zijn beter af. Geleidelijk aan ontdekte hij het zogenaamde...
    Emile Coué (1857-1926)

    Psychotherapeut en apotheker, hij oefende een paar jaar in Troyes voordat hij naar Nancy vertrok. Begaafd met een opmerkelijk gevoel voor contact, weet de jonge apotheker zijn klanten gerust te stellen door bemoedigende woorden toe te voegen aan de remedies die hij hen verkoopt. En de patiënten die hij gemakkelijk weet te overtuigen, door de juiste woorden te vinden, van de effectiviteit van de behandelingen, zijn beter af. Geleidelijk aan ontdekte hij het zogenaamde placebo-effect. "Je zult zien, dit zal je veel goed doen... En dit is nog maar het begin! "Hij zei altijd. Al snel begonnen getuigenissen van dankbaarheid binnen te stromen. Zijn optimisme en aanstekelijk enthousiasme zijn wonderbaarlijk.

    Als auteur van de beroemde "Coué-methode" was hij tijdens zijn leven internationaal bekend, maar zijn werk en onderzoek raakten enkele jaren na zijn dood bijna in de vergetelheid omdat hij werd beschuldigd van het samenvattende aspect van zijn theorie, die gebaseerd is op een zeer eenvoudig idee: ons onbewuste bepaalt onze fysieke en mentale toestand, en we kunnen daarnaar handelen door middel van verbeeldingskracht.
  • Media