Zie foto's (3)

FORT DE PEIGNEY

in Langres
 • Het Fort de Peigney is een van de acht vrijstaande forten die zijn gebouwd om de stad Langres in het noordoosten van Frankrijk te beschermen. De andere forten zijn Bonnelle, Cognelot, Montlandon, Plesnoy, Pointe de Diamant, Saint-Menge en Dampierre.

  Het werd opgenomen in het verdedigingssysteem dat werd ontwikkeld door generaal Séré de Rivière in de late negentiende eeuw om het land te beschermen tegen een Duitse invasie.

  De forten van deze periode hadden een eenvoudiger veelhoekige vorm...
  Het Fort de Peigney is een van de acht vrijstaande forten die zijn gebouwd om de stad Langres in het noordoosten van Frankrijk te beschermen. De andere forten zijn Bonnelle, Cognelot, Montlandon, Plesnoy, Pointe de Diamant, Saint-Menge en Dampierre.

  Het werd opgenomen in het verdedigingssysteem dat werd ontwikkeld door generaal Séré de Rivière in de late negentiende eeuw om het land te beschermen tegen een Duitse invasie.

  De forten van deze periode hadden een eenvoudiger veelhoekige vorm dan de grote sterversterkingen ontwikkeld door Vauban in de 17e eeuw. Met betere artillerie waren steden te kwetsbaar geworden voor shells op grote afstand. De oplossing was om kleine forten op te bouwen op een afstand rond de stad om te verdedigen.

  Fort de Peigney is een voorbeeld van dit type fortificatie. Het is een van de laatste forten gebouwd vóór de introductie van nieuwe soorten vestingwerken door Séré de Rivières.
Openings
Openingstijden
 • Vanaf 28 juni 2020 tot 15 september 2020
  * En juin et septembre : les dimanches à 15h00 En juillet et aout : les samedis et dimanches à 15h00 Pour les visites, prévoir des chaussures adaptées, un lainage et éventuellement une lampe. Les enfants sont sous la responsabilité des parents.