Zie foto's (4)

FORTIFICATIONS DE LANGRES

in Langres

 • De kunststad Langres bezit alle elementen van een versterkte stad. 3 kilometer stadswallen, de smalle steegjes en winkelstraatjes leiden u langs Gallo-Romeinse monumenten en beelden, middeleeuwse, religieuze en militaire bouwkunst, torens en huizen uit de Renaissance.

  Toren ‘Petit Sault’
  Deze machtige geschutstoren was gebouwd in de vroege 16e eeuw ter bescherming van de westelijke ingang van de stad.

  Torens Navarre en Orval
  Deze in 1521 door François I ingewijde torens vormen een...
  De kunststad Langres bezit alle elementen van een versterkte stad. 3 kilometer stadswallen, de smalle steegjes en winkelstraatjes leiden u langs Gallo-Romeinse monumenten en beelden, middeleeuwse, religieuze en militaire bouwkunst, torens en huizen uit de Renaissance.

  Toren ‘Petit Sault’
  Deze machtige geschutstoren was gebouwd in de vroege 16e eeuw ter bescherming van de westelijke ingang van de stad.

  Torens Navarre en Orval
  Deze in 1521 door François I ingewijde torens vormen een 16e-eeuws verdedigingsbouwwerk, uniek in Frankrijk, door bijzonderheden als het skelet van kastanjehout, de spiraalvormige baan om kanonnen naar boven te rijden en de zalen met gewelfde en versterkte plafonds.

  De citadel
  In 1842 werd aan de bouw van de citadel begonnen. Dit bouwwerk toont duidelijk de laatste ontwikkeling in de verdedigingstechnieken van Langres. In tijden van oorlog vonden legereenheden bescherming en onderkomen in de citadel, voordat ze naar de Vogezen of de Jura uitgezonden werden. 18.000 man en 1.000 paarden konden er 6 maanden verblijven zonder honger te lijden.

  Toren Saint-Ferjeux
  Deze in 1469 gebouwde toren is de eerste van de reeks ’koninklijke’ torens van Langres. In de bouw werd gebruik gemaakt van in die omgeving toen nog ongewone bouwkundige snufjes en verdedigingssystemen. Deze toren is ingericht op geschut en kanonnen en bestaat uit 2 gewelfde zalen met 8 kazematten en een bordes waarop sinds 1989 een modern kunstwerk prijkt.