Ancien Hôtel du Commandeur.jpg

Het oude Hôtel du Commandeur

Herenhuis ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
  • Gedurende zeven eeuwen, tot 1906, heet de rue Général Saussier de rue du Temple, omdat de Orde van de Tempeliers hier rond 1186 haar commanderij van Champagne had gevestigd. De tempeliers zijn ridders die de missie op zich hebben genomen te vechten in het "Heilige land" (Dat wil zeggen, in Palestina, en overal waar de "ongelovigen" de christenen overheersten), gevangen terug te kopen, en het bouwen van schepen, ziekenhuizen en forten voor de kruisvaarders te financieren. De orde wordt in...
    Gedurende zeven eeuwen, tot 1906, heet de rue Général Saussier de rue du Temple, omdat de Orde van de Tempeliers hier rond 1186 haar commanderij van Champagne had gevestigd. De tempeliers zijn ridders die de missie op zich hebben genomen te vechten in het "Heilige land" (Dat wil zeggen, in Palestina, en overal waar de "ongelovigen" de christenen overheersten), gevangen terug te kopen, en het bouwen van schepen, ziekenhuizen en forten voor de kruisvaarders te financieren. De orde wordt in 1118 opgericht door Hugo van Payns (in een dorpje op 15 km van Troyes) met hulp van Sint Bernardus van Clairvaux, en is zeer aanwezig in de regio. De graven van Champagne spelen bij de kruistochten ook een belangrijke rol.
    De financiële macht van de Tempel wekt echter ook jaloezie en verdenkingen op, wat leidt tot opheffing ervan in de 14e eeuw.
    Het hôtel brandt af tijdens de grote brand van Troyes in 1524. Het wordt in 1639 door Noël Bruslard, markies van Sillery, de nieuwe meester van de Hospitaalorde van Sint Jan van Jeruzalem (nu de Maltezer Orde) herbouwd in zuivere Lodewijk XIII stijl, op basis van steen en baksteen. Sinds 1953 biedt het onderdak aan de Zusters Oblates van Saint François de Sales.
  • Gesproken talen
    • Frans