Hôtel d'Autruy

Herenhuis ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • Dit hotel, dat gebouwd wordt rond 1560 voor Jean le Boucherat, verkrijgt huidige naam als het wordt gekocht door Jean d'Autruy, burgemeester van Troyes in 1592, en tot de adelstand verheven door koning Hendrik IV.
  De gevel in Champagne-stijl (afwisselend baksteen en zandsteen) wordt opgeluisterd met een dakkapel. De latei van de ingang is gebeeldhouwd: tussen de bloemenvazen en het fruit ontdekt men de wapens van de familie Autruy rondom de vechtende haan, het wapen van de familie...
  Dit hotel, dat gebouwd wordt rond 1560 voor Jean le Boucherat, verkrijgt huidige naam als het wordt gekocht door Jean d'Autruy, burgemeester van Troyes in 1592, en tot de adelstand verheven door koning Hendrik IV.
  De gevel in Champagne-stijl (afwisselend baksteen en zandsteen) wordt opgeluisterd met een dakkapel. De latei van de ingang is gebeeldhouwd: tussen de bloemenvazen en het fruit ontdekt men de wapens van de familie Autruy rondom de vechtende haan, het wapen van de familie Boucherat.

  Als u via de rue de la Madeleine om het huis heen loopt, ontdekt u tegen de achtergevel een mooie toren met vijf vakken, bekleed met zand- en baksteen.
 • Gesproken talen
  • Frans