hotel-de-lelection.jpg

Hôtel de l'Election

Herenhuis ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De Election is een koninklijke commissie die toezicht houdt op de inning, en verdeling van belastingen, en algemeen gesproken diverse financiële zaken en andere delicten. De commissie wordt opgericht onder het Ancien Régime, is oorspronkelijk samengesteld uit gekozen leden, en wordt later, vanaf 1372, door de koning benoemd.
  In Troyes heeft de Election rechterlijke bevoegdheid over het gehele bisdom. Ze is van 1628, de datum waarop Lodewijk XIII zijn aankoop doet, tot 1745 gevestigd in dit...
  De Election is een koninklijke commissie die toezicht houdt op de inning, en verdeling van belastingen, en algemeen gesproken diverse financiële zaken en andere delicten. De commissie wordt opgericht onder het Ancien Régime, is oorspronkelijk samengesteld uit gekozen leden, en wordt later, vanaf 1372, door de koning benoemd.
  In Troyes heeft de Election rechterlijke bevoegdheid over het gehele bisdom. Ze is van 1628, de datum waarop Lodewijk XIII zijn aankoop doet, tot 1745 gevestigd in dit huis voordat ze zich vestigt in het grafelijk paleis.. De revolutie maakt een einde aan het instituut.
  Het hôtel de l’Élection dateert zeker uit het begin van de 15e eeuw. Na de brand van 1524 wordt het herbouwd door Michel Drouot, de toenmalige eigenaar, een rijke koopman, en toekomstig burgemeester van Troyes (1536-1538). Het is een vakwerkhuis met een fraaie uitbouw en een breed overstekend puntdak dat aan de achterkant geflankeerd werd door een hoge traptoren. Deze toren, die in 1903 door een plaatselijke brand verwoest werd, had een opmerkelijk topversiering uit de renaissance met een windvaan, die bewaard worden in de Musées de Troyes.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
 • Gesproken talen
  • Frans