img-name-mising

Hôtel des Angoiselles

Herenhuis ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De Gandelus, een familie van Lombardische kooplieden die zich in Troyes vestigden sinds 1256, lieten dit verbazingwekkende hotel (ook wel het Gandelushotel genoemd) bouwen in 1550.

  De Longobarden, Noord-Italianen, stonden in heel Europa bekend als geldwisselaars en bankiers. De aangrenzende straat, bekend als "de la Montée-des-Changes", leidde naar het Place du Marché-au-Pain, dat was ten tijde van de champagnebeurzen: de plaats waar ze hun bank neerzetten en zo het leven schonken woord...
  De Gandelus, een familie van Lombardische kooplieden die zich in Troyes vestigden sinds 1256, lieten dit verbazingwekkende hotel (ook wel het Gandelushotel genoemd) bouwen in 1550.

  De Longobarden, Noord-Italianen, stonden in heel Europa bekend als geldwisselaars en bankiers. De aangrenzende straat, bekend als "de la Montée-des-Changes", leidde naar het Place du Marché-au-Pain, dat was ten tijde van de champagnebeurzen: de plaats waar ze hun bank neerzetten en zo het leven schonken woord bankier. …

  De begane grond is gebouwd in Champagne dambord, een slimme en esthetische mix van baksteen en kalksteen, waardoor de muren warmte vasthielden door de baksteen en vocht absorbeerden door de kalksteen.

  Boven zijn de twee verdiepingen bedekt met essences (of gordelroos) in hazelaar of kastanje. De 16e-eeuwse trapkoepel. heeft een kegelvormig dak in leisteen. De binnenplaats is vakwerk.