Hôtel des Grisettes

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Herenhuis in Troyes
  • Dit mooie vakwerkgebouw met korbelen en glasramen werd in 2001 gerestaureerd en is typerend voor de 16e-eeuwse architectuur van Troje.

  • Tot in de 18e eeuw zorgden nonnen voor de opvang en opleiding van weesmeisjes, die de bijnaam Grisettes kregen vanwege hun grijze uniformen. Het "quartier bas" en de parochie Saint-Nizier hebben lange tijd veel behoeftige mensen gehuisvest.
    Eerwaarde Père Lafra, wiens naam deze straat eert, was een Trojaanse jezuïet die zijn leven wijdde aan jongeren en kansarmen. In 1921 richtte hij L'Alerte op, een culturele en sportieve vereniging met een muziekschool en een bekende fanfare, die vandaag...
    Tot in de 18e eeuw zorgden nonnen voor de opvang en opleiding van weesmeisjes, die de bijnaam Grisettes kregen vanwege hun grijze uniformen. Het "quartier bas" en de parochie Saint-Nizier hebben lange tijd veel behoeftige mensen gehuisvest.
    Eerwaarde Père Lafra, wiens naam deze straat eert, was een Trojaanse jezuïet die zijn leven wijdde aan jongeren en kansarmen. In 1921 richtte hij L'Alerte op, een culturele en sportieve vereniging met een muziekschool en een bekende fanfare, die vandaag de dag nog steeds bestaat dankzij vrijwilligers. Zijn bronzen buste staat bij de kerk van Saint-Nizier.
  • Tarieven
  • Gratis