Zie foto's (4)

Hôtel du Petit Louvre

Herenhuis ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • Dit oude kanunnikenhuis uit de 13e eeuw ligt met de rug tegen de stadswal van de oude stad, dichtbij de zuidpoort.
  Dit pand wordt hôtel de la Montée genoemd, omdat de hoofdingang zich bevindt aan de Montée Saint-Pierre. De toren, die in 1989 herbouwd is bij de renovatie van het gebouw, rust op de laatste grondvesten van de eerste stadswal van Troyes, die aan de rechterzijde zichtbaar zijn.
  Aan de voet ervan het kleine Trois-Pierres huis, dat stamt uit 1753, en lange tijd diende als...
  Dit oude kanunnikenhuis uit de 13e eeuw ligt met de rug tegen de stadswal van de oude stad, dichtbij de zuidpoort.
  Dit pand wordt hôtel de la Montée genoemd, omdat de hoofdingang zich bevindt aan de Montée Saint-Pierre. De toren, die in 1989 herbouwd is bij de renovatie van het gebouw, rust op de laatste grondvesten van de eerste stadswal van Troyes, die aan de rechterzijde zichtbaar zijn.
  Aan de voet ervan het kleine Trois-Pierres huis, dat stamt uit 1753, en lange tijd diende als schoenlapperswerkplaats. Een tweede toren rijst op de hoek van de Montée Saint-Pierre op: in het plaveisel op straat wordt de plattegrond ervan weergegeven. Een derde toren, die van de Chapitre, op de hoek van de rue de l'Évèche, werd in de 19e eeuw afgebroken.
  De koetspoort wordt tegenwoordig geopend met een hek, dat de oude openslaande eiken deuren vervangt. Op de binnenplaats zijn van het fraaie vakwerkpand uit de 16e eeuw de balken met de gebeeldhouwde kopse kanten bewaard gebleven. Men herkent figuren en kleurige wapenschilden: die aan de rechterkant is zonder twijfel uit de 18e eeuw.
  De achtkantige put in het midden, gebouwd op basis van tekeningen uit de 16e eeuw, heeft een takelsysteem met drie katrollen en stijlen van smeedijzer.
  Het hôtel du Petit Louvre kent vermaarde gasten, zoals in 1429 Jeanne d'Arc. In de 16e eeuw is het de woning van Louis Budé, de broer van de grote humanist Guillaume Budé. In de 17e eeuw wordt het bewoond door de maarschalk Charles de Choiseul-Praslin, gouverneur van de Champagne.
  In de 18e en 19e eeuw, vestigt de familie Bourliet de la Prairie er een grote verversingspost voor postkoetsen. De postkoetsen, die vertrekken via de poort aan de rue Linard-Gonthier, rijden vervolgens in één laatste etappe door naar Parijs, een rit van vierentwintig tot dertig uur.
 • Media
 • Geaccepteerde clientèles
  • Individuen
  • Groepen
 • Bezoeken in groep
  The « Hôtel du Petit Louvre » is located near a university center, the Cathedral and the nice requalified quay of the Seine. Dating from 13th century, the « Petit Louvre » is an older canon house and is recognizable thanks to its turret and its 16th timbered facade. In 1900, it becomes the « hostellerie du Petit Louvre » with a very famous gastronomy. Today, it includes a meeting room and a amphitheater.
 • Groepen
  • 70  Personen