Zie foto's (4)

LE MUSÉE PROTESTANT DE LA GRANGE

Museum ,  Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Religieus gebouw in Wassy

  • Het museum is gehuisvest in de protestantse tempel. Uitlegpanelen, etalages en een videomontage vertellen je over de geschiedenis van de protestantse gemeenschap van Wassy en de oorlogen van nationale religies.

    In de 16e eeuw vonden botsingen plaats tussen katholieken en protestanten. Op 1 maart 1562 zal het bloedbad van de protestanten van Wassy door de soldaten van de hertog van Guise, de leider van de katholieken, de trigger zijn voor de godsdienstoorlogen die Frankrijk zullen verdelen...
    Het museum is gehuisvest in de protestantse tempel. Uitlegpanelen, etalages en een videomontage vertellen je over de geschiedenis van de protestantse gemeenschap van Wassy en de oorlogen van nationale religies.

    In de 16e eeuw vonden botsingen plaats tussen katholieken en protestanten. Op 1 maart 1562 zal het bloedbad van de protestanten van Wassy door de soldaten van de hertog van Guise, de leider van de katholieken, de trigger zijn voor de godsdienstoorlogen die Frankrijk zullen verdelen tot het Edict van Nantes in 1598.