Petit patrimoine

Le petit patrimoine

1366001019 - Industrie ,  Stad in Aubrives
 • In de straat Constant Votion in Aubrives vindt u een origineel stuk. Op de gevel van een huis, welke behoorde aan de provoost van Hierges in 1630, ontdekt u een plaat met een in reliëf gebeeldhouwd hoofd. Deze afbeelding vindt men terug in het schilderij van Léonardo da Vinci : "de ruiters van het einde van de wereld".

  Men vindt tevens verschillende wasplaatsen, zoals in Aubrives en Chooz. Evenals oude fonteinen in Hargnies, Fromelennes en Charnois. Deze laatste dateert uit 1864 en is...
  In de straat Constant Votion in Aubrives vindt u een origineel stuk. Op de gevel van een huis, welke behoorde aan de provoost van Hierges in 1630, ontdekt u een plaat met een in reliëf gebeeldhouwd hoofd. Deze afbeelding vindt men terug in het schilderij van Léonardo da Vinci : "de ruiters van het einde van de wereld".

  Men vindt tevens verschillende wasplaatsen, zoals in Aubrives en Chooz. Evenals oude fonteinen in Hargnies, Fromelennes en Charnois. Deze laatste dateert uit 1864 en is opgedragen aan de martelaar Saint-Quirin en haar water met verschillende soorten planten welke bekend stonden om hun dermatologische werking.

  Sommige van deze dorpjes hebben oude watermolens, zoals in Landrichamps, gelegen aan de Houille en Hargnies welke 3 molens had. De Limbourg molen en de Page molen bestaan hier nog van.

  Vrije toegang. Aubrives, Chooz, Hargnies, Fromelennes, Charnois, Landrichamps.