champagne 52 eaux rivieres lacs haute marne conseil departemental.

LES CHEMINS DE L'EAU

in Chaumont

 • De website chemindeleau.com heeft als doel allerlei plaatsen, werken of evenementen bekend te maken door de vele beken van het Plateau de Langres te bekijken.

  Om nog maar te zwijgen van de fauna en flora die daar bijzonder rijk zijn.
  Het biedt een originele manier om op internet te navigeren op basis van geografische nabijheid.

  Het is het resultaat van een netwerkwerk dat wordt aangedreven door gepassioneerde mensen in relatie tot culturele verenigingen, wetenschappelijke verenigingen en...
  De website chemindeleau.com heeft als doel allerlei plaatsen, werken of evenementen bekend te maken door de vele beken van het Plateau de Langres te bekijken.

  Om nog maar te zwijgen van de fauna en flora die daar bijzonder rijk zijn.
  Het biedt een originele manier om op internet te navigeren op basis van geografische nabijheid.

  Het is het resultaat van een netwerkwerk dat wordt aangedreven door gepassioneerde mensen in relatie tot culturele verenigingen, wetenschappelijke verenigingen en belanghebbenden uit het toerisme. Zo vaak mogelijk worden links naar bestaande websites gemaakt om deze te markeren.

  Eenmaal de bijnaam "de watertoren van Frankrijk", wordt de Haute-Marne grotendeels gekenmerkt door de aanwezigheid van water.

  Landelijke bronnen en rivieren, het departement ziet de geboorte van de Marne, de Aube, de Maas en vele andere zijrivieren van de grote Franse rivieren. Niet minder dan 1800 km rivieren en beken lopen door het gebied van de Haute-Marne. Het kanaal tussen Champagne en Bourgondië, doorkruist het departement van noord naar zuid en vormt een belangrijke toeristische troef.

  Ten slotte wordt het wateraanbod in Haute-Marne aangevuld met de aanwezigheid van vijf meren op het grondgebied. In het noorden voedt het meer Der, het grootste kunstmatige meer van Europa, het stroomgebied van Parijs en biedt het veel toeristische activiteiten, ornithologisch of sportief. In het zuiden voorzien de vier meren rond Langres, wild of beheerd, in het kanaal tussen Champagne en de Bourgogne. Om nog maar te zwijgen over het kuuroord Bourbonne-les-Bains, waarvan de deugden van het water al meer dan 2000 jaar bekend zijn.