133652_dln_troyes_74et9011_111.jpg

Les maisons à pans de bois du XVI° siècle

Renaissance ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • Troyes heeft een van de grootste concentraties van 16e eeuwse vakwerkhuizen.
  De oorsprong van het gebruik van hout bij de bouw van woningen in de Champagne gaat terug tot de Bronstijd (1800 tot 1000 v. Chr.). In Troyes dateren de oudste vakwerkhuizen uit het einde van de 15e eeuw en de andere uit de 16e eeuw. In de Middeleeuwen werden de huizen voornamelijk van hout gebouwd. Troyes is een stad omgeven door bossen (het bos van Othe, Chaource, Der, Orient). Deze bossen waren rijk aan hout,...
  Troyes heeft een van de grootste concentraties van 16e eeuwse vakwerkhuizen.
  De oorsprong van het gebruik van hout bij de bouw van woningen in de Champagne gaat terug tot de Bronstijd (1800 tot 1000 v. Chr.). In Troyes dateren de oudste vakwerkhuizen uit het einde van de 15e eeuw en de andere uit de 16e eeuw. In de Middeleeuwen werden de huizen voornamelijk van hout gebouwd. Troyes is een stad omgeven door bossen (het bos van Othe, Chaource, Der, Orient). Deze bossen waren rijk aan hout, vooral eikenhout dat wordt gebruikt voor de bouw van huizen.
  De grote brand van 24 mei 1524 verwoestte echter een groot deel van de bovenste wijken van de stad ("corps" van de kurk), voornamelijk gebouwd van hout. De wederopbouw gaf de stad de uitstraling die ze vandaag de dag heeft.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
 • Media