Zie foto's (7)

Les Quais de Seine

Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De herkwalificatie van de kades van de Seine heeft het mogelijk gemaakt om een plaats om te wonen, te wandelen en samen te komen te herstellen, de grens die veroorzaakt wordt door de continuïteit van de wegen Chomedey-de-Maisonneuve en Georges-Vanier uit te wissen en het wegverkeer te verminderen dat door beide zijden van de Champagne Bouchon rijdt zonder te stoppen.

  Deze herkwalificatie heeft de plaats van het water in onze stad een legitieme historische waarde teruggegeven en markeert de...
  De herkwalificatie van de kades van de Seine heeft het mogelijk gemaakt om een plaats om te wonen, te wandelen en samen te komen te herstellen, de grens die veroorzaakt wordt door de continuïteit van de wegen Chomedey-de-Maisonneuve en Georges-Vanier uit te wissen en het wegverkeer te verminderen dat door beide zijden van de Champagne Bouchon rijdt zonder te stoppen.

  Deze herkwalificatie heeft de plaats van het water in onze stad een legitieme historische waarde teruggegeven en markeert de aanwezigheid van het hypercentrum door het hoofd en het lichaam van de Champagne Cap opnieuw met elkaar te verbinden.

  Troyes verwelkomt twee nieuwe beelden van de Belgische kunstenaar Tom Frantzen, die steeds mooier worden. Odes to life vol humor, "Wait for me" en "La Ribambelle Joyeuse" sieren de kades van Troyes.

  Met trots tonen ze zich aan de oevers van het kanaal Seine de Troyes. De bronzen werken van Tom Frantzen Attendez-moi, Quai Dampierre, en La Ribambelle Joyeuse, Quai La Fontaine, spelen al sinds begin oktober de hoofdrollen en verrukken de harten van wandelaars en toeristen.
  De Belgische kunstenaar staat bekend om zijn creaties op de grens tussen realiteit en fantasie, vaak geïnstalleerd in de openbare ruimte (Sint-Jans-Molenbeek-Saint-Jean, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe, Antwerpen, Steenokkerzeel, Doornik, Brussel, ....). Met de Trojaanse sculpturen Wait for me! en La Ribambelle Joyeuse biedt Frantzen, wiens stijl lijkt op een nieuwe vorm van Vlaamse fantasiekunst, een soms humoristische, soms poëtische kijk op kunst in de stad.

  Andere sculpturale schoonheden om te bewonderen
  De specifieke opdracht voor deze opmerkelijke installaties maakt deel uit van het stedelijk herontwikkelings- en verfraaiingsbeleid voor de stad Troje. Deze werken verrijken een artistieke reis die in 2012-2013 op de Trojaanse kades is begonnen. Hun herkwalificatie in 2011 ging gepaard met de installatie van hedendaagse beelden die steeds meer karakter en romantiek geven aan deze wandelruimtes in het hart van de stad, zoals Le Cœur de Troyes (door Michèle Caillaud-Houël en Thierry Kayo), La Jeune fille qui donne un baiser (door Sjer Jacobs), Lili, la dame au chapeau (door Andràs Lapis).
  Onlangs nog vond voor de deur van het voormalige Hauts-Clos Ziekenhuis in Hauts-Clos, omgedoopt tot Simone-Veil Ziekenhuis, een sculptuur plaats ter ere van Simone Veil, door Michèle Caillaud-Houël en Thierry Kayo, eveneens ter ere van Simone Veil.

  * Wacht op mij! - Dit humoristische en poëtische werk presenteert een kleine hond die een groep vogels bang maakt en hun vlucht provoceert. De groep vogels doet denken aan de kraanvogels die symbool staan voor de Aube-afdeling en die er elk jaar overheen vliegen.

  *La Ribambelle joyeuse - Deze set sculpturen stelt een groep kinderen voor, vergezeld van een pinguïn en een eend. De combinatie van fantasie en Belgische humor, wordt hij sterk beïnvloed door Pieter Brueghel en Jérôme Bosch.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
 • Media