Zie foto's (7)

Les Quais de Seine

Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De herontwikkeling van de kades langs de Seine heeft een plek hersteld waar mensen kunnen wonen, wandelen en elkaar ontmoeten ...

 • ... om de grens weg te werken die is ontstaan door de doorlopende avenues Chomedey-de-Maisonneuve en Georges-Vanier, en om het wegverkeer dat zonder te stoppen langs beide zijden van de Bouchon de Champagne rijdt te verminderen.

  Deze herinrichting heeft de plaats van het water in onze stad een legitieme historische waarde gegeven en de aanwezigheid van het hypercentrum gemarkeerd door de kop en het lichaam van de Bouchon de Champagne opnieuw met elkaar te verbinden.

  Troyes wordt steeds...
  ... om de grens weg te werken die is ontstaan door de doorlopende avenues Chomedey-de-Maisonneuve en Georges-Vanier, en om het wegverkeer dat zonder te stoppen langs beide zijden van de Bouchon de Champagne rijdt te verminderen.

  Deze herinrichting heeft de plaats van het water in onze stad een legitieme historische waarde gegeven en de aanwezigheid van het hypercentrum gemarkeerd door de kop en het lichaam van de Bouchon de Champagne opnieuw met elkaar te verbinden.

  Troyes wordt steeds mooier en verwelkomt twee nieuwe standbeelden van de Belgische kunstenaar Tom Frantzen. Wacht op mij!" en "La Ribambelle Joyeuse", beide humoristische odes aan het leven, sieren de kades van Troyes.

  Ze worden trots tentoongesteld op de oevers van het Seine-kanaal van Troyes. De bronzen werken "Wacht op mij" van Tom Frantzen, op de Quai Dampierre, en "La Ribambelle Joyeuse", op de Quai La Fontaine, stralen sinds begin oktober de harten van wandelaars en toeristen.
  De Belgische kunstenaar staat bekend om zijn creaties die de grens tussen het reële en het fantastische overschrijden, vaak geïnstalleerd in openbare ruimtes (Sint-Jans-Molenbeek, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe, Antwerpen, Steenokkerzeel, Doornik, Brussel...). Met de Trojaanse sculpturen Wait for me! en La Ribambelle Joyeuse werpt Frantzen, wiens stijl lijkt op een nieuwe vorm van Vlaamse fantasiekunst, een soms humoristische, soms poëtische blik op kunst in de stad.

  Andere sculpturale schoonheden om te bewonderen
  De specifieke opdracht voor deze opmerkelijke installaties maakt deel uit van het stadsvernieuwings- en verfraaiingsbeleid van de stad Troyes. Deze werken maken deel uit van een artistiek parcours dat in 2012-2013 van start ging langs de kades van Troyes. De herinrichting van de kades in 2011 ging in de loop der tijd gepaard met de installatie van hedendaagse beelden die nog meer cachet en romantiek toevoegen aan deze wandelruimtes in het hart van de stad, zoals Le Cœur de Troyes (door Michèle Caillaud-Houël en Thierry Kayo), La Jeune fille qui donne un baiser (door Sjer Jacobs) en Lili, la dame au chapeau (door Andràs Lapis).
  Onlangs nog werd een beeldhouwwerk als eerbetoon aan Simone Veil, van Michèle Caillaud-Houël en Thierry Kayo, geïnstalleerd voor het voormalige ziekenhuis van Hauts-Clos, dat omgedoopt werd tot het Simone-Veil ziekenhuis.

  *Wacht op mij! - Dit humoristische en poëtische werk toont een kleine hond die een groep vogels bang maakt, waardoor ze wegvliegen. De groep vogels doet denken aan de kraanvogels die elk jaar over het departement Aube vliegen.

  *La Ribambelle joyeuse - Deze beeldengroep stelt een groep kinderen voor in gezelschap van een pinguïn en een eend. Het combineert fantasie en Belgische humor en is sterk beïnvloed door Pieter Brueghel en Jérôme Bosch.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
  • In de stad
 • Tarieven
 • Gratis