Zie foto's (4)

LES SILOS, MAISON DU LIVRE ET DE L'AFFICHE

Museum in Chaumont

  • De Silo's“, vroegere landbouwcoöperatie, zijn geweest rehabiliterd in een culturele ruimte die aan het boek, de muziek en het aanplakbiljet wordt gewijd. Zij hergroeperen gemeentelijke Médiathèque, een centrum van documentatie over het handschrift, een werkplaats van serigrafie en behouden dichtbij 25.000 aanplakbiljetten waarvan ongeveer 5.000 oude (eind van de XIXe eeuw) en eigentijdse aanplakbiljetten.
    Zij ontvangen tijdens het jaar verschillende culturele gebeurtenissen...
    De Silo's“, vroegere landbouwcoöperatie, zijn geweest rehabiliterd in een culturele ruimte die aan het boek, de muziek en het aanplakbiljet wordt gewijd. Zij hergroeperen gemeentelijke Médiathèque, een centrum van documentatie over het handschrift, een werkplaats van serigrafie en behouden dichtbij 25.000 aanplakbiljetten waarvan ongeveer 5.000 oude (eind van de XIXe eeuw) en eigentijdse aanplakbiljetten.
    Zij ontvangen tijdens het jaar verschillende culturele gebeurtenissen (tentoonstellingen, concerten, besprekingen, ontmoetingen met auteurs…) en zijn de belangrijkste plaats van de Internationale Samenkomsten van de Grafische Kunsten, Festival van het Aanplakbiljet, die in juni plaatsvinden.