Charles Fichot - Tourelle Orfèvre.jpg

Maison du Boulanger - Tourelle de l'Orfèvre

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Renaissance ,  Huis in Troyes
 • Dit prachtige vakwerkhuis is in 1964 het eerste gerenoveerde pand in het historische centrum van Troyes. Het is een symbool voor iedereen met hart voor de stad: het stond op de nominatie gesloopt te worden, en kon alleen gered worden na een lange strijd door de verdedigers van erfgoed.
  Dit wordt het "Maison du Boulanger", het huis van de bakker, genoemd. Het heeft een uitbouw en een overstekend puntdak. De dakkapel aan de kant van de rue Paillot-de-Montabert heeft nog steeds de katrol die...
  Dit prachtige vakwerkhuis is in 1964 het eerste gerenoveerde pand in het historische centrum van Troyes. Het is een symbool voor iedereen met hart voor de stad: het stond op de nominatie gesloopt te worden, en kon alleen gered worden na een lange strijd door de verdedigers van erfgoed.
  Dit wordt het "Maison du Boulanger", het huis van de bakker, genoemd. Het heeft een uitbouw en een overstekend puntdak. De dakkapel aan de kant van de rue Paillot-de-Montabert heeft nog steeds de katrol die door de bakkers gebruikt werd om de zakken meel naar de zolder te takelen.
  Sinds 1975 is hier het Cultureel centrum van Troyes gevestigd.
  Deze wijk, en met name de rue du Domino, nu de rue Paillot-de-Montabert, dateert uit de 11e en 12e eeuw, de tijd van de edelsmeden.
  Eén van hen, François Roize, laat tussen 1578 en 1618 het hoekhuis tegenover het plein bouwen. Er is op deze plaats zo weinig ruimte dat hij zijn trap in de uitbouw laat zetten in een torentje van meerdere verdiepingen en met een puntdak dat bedekt is met ruitvormige leien, ondersteund door twee kariatiden en een atlant.
 • Milieu
  • In het stadscentrum