Zie foto's (2)

Maison du Dauphin

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Huis in Troyes

  • Dit is een van de oudste huizen van Troyes: de schoorsteenmantel draagt het jaar 1472. Aan de onderkant van de hoekconsole van de hoekpaal aan de noordzijde, rue Célestin-Philbois, is een familiewapen gegraveerd dat bestaat uit drie Franse lelies en een dolfijn onder de koninklijke kroon: het is het wapen van de kroonprins, de oudste zoon van de koning Frans I, de toekomstige koning Hendrik II van Frankrijk. Het helpt ook om het bouwjaar te bepalen.
    Het is gerestaureerd in 2004, en strekt...
    Dit is een van de oudste huizen van Troyes: de schoorsteenmantel draagt het jaar 1472. Aan de onderkant van de hoekconsole van de hoekpaal aan de noordzijde, rue Célestin-Philbois, is een familiewapen gegraveerd dat bestaat uit drie Franse lelies en een dolfijn onder de koninklijke kroon: het is het wapen van de kroonprins, de oudste zoon van de koning Frans I, de toekomstige koning Hendrik II van Frankrijk. Het helpt ook om het bouwjaar te bepalen.
    Het is gerestaureerd in 2004, en strekt zich uit over zes traveëen. Het maison du Dauphin is een typisch voorbeeld van de architectuur van Troyes, met zijn kruisvensters en zijn uitbouw. Het heeft een overstekend puntdak aan de rue Kléber en aan de achtergevel.
  • Media