Zie foto's (2)

Maison du souvenir "Les Pousses Cailloux"

Museum ,  Privémuseum in Gespunsart
  • Persoonlijk museum van Christine en Daniel Crouchet.Na verloop van tijd vormde het paar een indrukwekkende verzameling objecten gerelateerd aan de twee wereldoorlogen. Ze stellen voor om u het op afspraak gratis te laten ontdekken.
    Het eerste stuk is gewijd aan het dagelijks leven tussen 1900 en 1914, met een reconstructie van een interieur Ardennen, grotendeels bestaande uit familieobjecten, portretten, gerechten ...Terwijl de vloer vol is met militaire objecten, uniforme...
    Persoonlijk museum van Christine en Daniel Crouchet.Na verloop van tijd vormde het paar een indrukwekkende verzameling objecten gerelateerd aan de twee wereldoorlogen. Ze stellen voor om u het op afspraak gratis te laten ontdekken.
    Het eerste stuk is gewijd aan het dagelijks leven tussen 1900 en 1914, met een reconstructie van een interieur Ardennen, grotendeels bestaande uit familieobjecten, portretten, gerechten ...Terwijl de vloer vol is met militaire objecten, uniforme loopgravenambachten ... vanaf de vooravond van 14/18 om de Bevrijding te bereiken. De reconstructies van een kleine ziekenboeg en een Cagna, een lichte schuilplaats voor de 14/18 jagers, zullen je uiteindelijk onderdompelen in deze periode van de geschiedenis.
  • Gesproken talen
    • Frans