Zie foto's (6)

MAUSOLEE GALLO-ROMAIN DE FAVEROLLES

in Langres

 • Mausoleum Gallo-Romain

  De overblijfsels van dit grote mausoleum werden in 1980 ontdekt. Aan het begin van het Imperium (eerste helft van de eerste eeuw), een Lingon van het hoge maatschappelijk aanzien heeft de middelen gehad om zich, in rand van zijn ruraal gebied, een luxueuze graftombe te laten bouwen die aan overvloed de begrafenisthema's in zijn versiering gebruikt. Hij werd, in een machtspositie, tegen de Romeinse weg gebouwd die van Langres aan het dal van Blaise gaat en die op de...
  Mausoleum Gallo-Romain

  De overblijfsels van dit grote mausoleum werden in 1980 ontdekt. Aan het begin van het Imperium (eerste helft van de eerste eeuw), een Lingon van het hoge maatschappelijk aanzien heeft de middelen gehad om zich, in rand van zijn ruraal gebied, een luxueuze graftombe te laten bouwen die aan overvloed de begrafenisthema's in zijn versiering gebruikt. Hij werd, in een machtspositie, tegen de Romeinse weg gebouwd die van Langres aan het dal van Blaise gaat en die op de grote weg van Langres in Reims embranche.

  Het geheel van meubilair wordt wordt gevonden dat, aan het Veldbonen vandaag in het museum verenigd, dat in het centrum van het dorp wordt ingericht. Rond een groot model bereid zijn de overblijfsels van het begrafenisbeeldhouwwerk van het monument.
  Het mausoleum gallo-romain van Veldbonen is enig gekend van dit belang in het heel noordelijk deel van Frankrijk.

  De plaats, die in pedagogisch pad wordt ingericht, laat de bezoekers toe om de overblijfsels van de graftombe in hun archeologisch en geologisch milieu vrij te ontdekken, dank zij de panelen van interpretatie en een model die het mausoleum op schaal 1/4 vertegenwoordigen, die in 2009 wordt ingewijd.

  Mogelijkheid van audioguidée bezoek (plaats + werkplaats) in Fransen, Engels, Duits en Nederlands.